vrijdag 17 juni 2016

Nutella brood

Deze is voor alle Nutella-lovers onder jullie!!
Verras de kinderen met dit zalige brood op de ontbijttafel! Iedereen blij, Hoera!
 
 
Voor 1 groot brood
 
310gr bloem
snufje zout
15gr suiker
7gr droge gist
30gr gesmolten boter 

180ml lauwe melk
1 ei
150gr Nutella
 
Meng de droge gist met de melk en suiker en laat kort staan.
Voeg dan het ei en de gesmolten boter toe.
Meng in een kom de bloem en het zout.
Voeg het melk-mengsel toe en kneed het deeg ongeveer 10 minuten.
Maak een bal van het deeg en laat onder een handdoek voor 1 uur rijzen.
 
Rol het deeg uit op een bebloemd werkblad tot een rechthoek.
Smeer de Nutella uit over het deeg maar laat 2 a 3 cm vrij aan de randen!
Rol het deeg nu op tot een balk.
Snij nu met een scherp mes de balk in de lengte doormidden maar laat bovenaan de 2 strengen aan elkaar.
Vlecht de strengen nu over elkaar.
Leg het brood op een bakplaat met bakpapier en laat terug 30 minuten rijzen onder een handdoek.
Bak in een voorverwarmde oven van 180 graden voor ongeveer 20 minuten!
 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen