donderdag 23 juni 2016

Oreo overload cupcakes

Dit is zowat een beetje de koning van de cupcakes samen met Nutella cupcakes denk ik (hou mijn blog in de gaten, die volgen gauw!). Oreo koekjes zijn sowieso al SUPER lekker en dan nog eens verwerkt in een cupcake en in de botercrème, dat kan niet slecht zijn.

Het koekje bovenop wordt wel al gauw wat mals dus eet ze gauw op, deze cupcakes!
 
Voor 12 stuks
 
Voor 12 stuks
 
Voor de cupcakes
180gr bloem
20gr cacaopoeder
180gr suiker
2 theelepels bakpoeder
1 ei
60ml zonnebloemolie
60ml afgekoelde koffie
75ml melk
6tal Oreo koekjes, verkruimeld
 
Voor de botercrème topping
125gr boter
125gr banketbakkersroom
60gr bloemsuiker
6tal verkruimelde Oreo koekjes
6 Oreo koekjes, gehalveerd
 
Verwarm je oven op 180C.
Meng alle droge ingrediënten voor de cupcakes in een grote kom. Voeg alle natte ingrediënten bij elkaar. Meng de natte ingrediënten onder de droge en roer 1 minuut krachtig alles onder elkaar. (NIET langer want dan krijg je taaie cupcakes).

Vul een cupcake bakvorm met papieren vormpjes en vul je vormpjes met het deeg tot ongeveer 3/4de.
Bak in de oven voor ongeveer 20minuten. Je kan testen of je cupcakes gaar zijn door er kort met een tandenstoker in te prikken. Komt deze er zuiver uit, zijn je cupcakes gaar. Blijft er wat deeg aanhangen, nog een minuutje extra in de oven laten! Laat afkoelen op een rekje.
 
Klop de boter met de suiker met een mixer luchtig, dit duurt ongeveer 10 minuten.
Voeg de banketbakkersroom en Oreo koekjes toe.
Vul je spuitzak en spuit de frosting op de afgekoelde cupcakes. Werk af met een gehalveerd koekje.
Smakelijk!
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen