dinsdag 7 juni 2016

Pasta met kip, spinazie en citroen

Een korte pauze bij Elke Hap. We waren er even tussenuit, tripje naar de zee met de klein mannen.
Wat helaas niet inhield genieten van een terrasje met een lekker vispannetje maar Plopsaland De Panne afschuimen en gauw gauw een Bicky Burger en frietje bij Frieda Kroket erin proppen om vervolgens aan te schuiven aan de volgende peuter-attractie met een hele resem andere jonge ouders...

Laat me zeggen, ik heb eigenlijk nu een nieuwe vakantie nodig om uit te rusten van de vorige vakantie! En ook mijn lichaam had nood aan terug 'degelijk' eten en geen snelle, vettige hap. Deze pasta bevat een gezonde dosis spinazie en is lekker romig door het gebruik van (light) roomkaas en wat kookvocht van de pasta. De citroen geeft het een frisse hint en het geheel valt dus absoluut niet zwaar op de maag. Een aanrader dus!
 
Voor 3 personen
 
300gr rigatoni
250gr verse spinazie
1 ui
1 teentje knoflook
200gr kipfilet
1 citroen
2 eetlepels light roomkaas
2 eetlepels gemalen mozzarella
parmezaanse kaas
boter
zout
peper
 
Kook de pasta gaar in lichtgezouten water. Hou bij het afgieten wat van het kookvocht apart voor de saus te maken.
Smelt de boter in een koekenpan.
Versnipper de ui en bak lichtjes aan in de boter.
Snij vervolgens de kip in dunne reepjes en voeg bij de ui.
Kruid met peper en zout en bak lichtjes aan.
Voeg nadien de verse spinazie en een geperst teentje knoflook toe.
Laat stoven totdat de spinazie is geslonken.
Voeg vervolgens de roomkaas, mozzarella en 1 kopje van het kookvocht van de pasta toe om de saus te maken.
Voeg 1 theelepel citroenzeste en het sap van een halve citroen toe.
Meng de saus onder de pasta en kruid goed af met peper en zout en serveer met de parmezaanse kaas.
Smakelijk!
 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen