zondag 19 juni 2016

Soezebollekes taart

*Kwijlkwijl*...
 
Zo simpel maar zo indrukwekkend..en ZO lekker!
 
Wel een beetje een geknoei om te eten...maar komaan zeg, wie maak je hier nu niet blij mee?
 
Het recept voor soezen heb ik al eens gepost maar hier komt hij nogeens!
 
Voor 20tal soezen, zeker genoeg voor 4 - 6 personen
 
Voor de soezen
100gr bloem
125ml water
75gr margarine
4 eieren
 
Voor de vulling
30gr roompoeder of instantpoeder
1 eigeel
30gr suiker
500ml melk
1 vanillestokje
100ml slagroom
 
Voor de ganache
100gr pure chocolade
25gr boter
50ml slagroom
 
 
Maak eerst de vulling omdat deze moet afkoelen.
Verwarm de melk met  de helft van de suiker op een laag vuur, roer NIET hierin!
Meng het ei met de andere helft van de suiker, de roompoeder en de zaadjes van het vanillestokje
Als de melk kookt, voeg 1 grote pollepel warme melk aan je eimengsel en roer goed.
Voeg dan het eimengsel aan je warme melk en haal van het vuur. Roer zeer goed door!
Zet kort terug op het vuur en laat even opkoken, blijf wel goed roeren.
Als je vulling gebonden is, stort uit op een ovenschotel en bedek met plastic folie. Laat afkoelen.
 
Verwarm je oven op 220 graden.
Voor de soezen doe je het water samen met de magarine in een steelpannetje. Laat de magarine smelten op een laag vuur.
Als de magarine gesmolten is mag het water-boter mengsel koken.
Haal dan van het vuur en voeg de bloem toe. Roer goed om.
Zet nu terug op het vuur en roer met een plastic lepel of spatel het mengsel droog. Dit duurt een minuutje. Je wilt een deeg bekomen wat een bol vormt.
Doe het deeg in een nieuwe kom.
Voeg 1 ei toe en laat nu je armspieren werken.
Je moet het deeg en het ei mengen totdat het samenkomt. Dit kan even duren! Je zal denken dat het hopeloos mislukt is omdat het deeg het ei echt niet wil opnemen. Blijf mengen!
 
Als het ei is opgenomen en je terug een gebonden deeg hebt, voeg je het volgende ei toe en herhaal het proces.
Het laatste klop je best eerst los in een apart kommetje.
Voeg eerst de helft van het laatste ei nu toe aan je deeg en meng weer totdat het ei is opgenomen.
Je wilt een deeg bekomen dat net van je lepel loskomt en zeer traag eraf loopt. Je deeg kan beter wat te vast zijn dan te lopend!!
Voeg indien je deeg echt nog te vast is een beetje meer ei toe.
Doe het deeg in een spuitzak en spuit op een met bakpapier bedekte bakplaat een 20tal kleine ronde soezen.
Het kan zijn dat je de soezen in 2 keer moet bakken maar je kan het beslag gewoon in de spuitzak op kamertemperatuur behouden.
 
Bestrijk de soezen lichtjes met het overgebleven ei en bak in de oven voor ongeveer 20 minuten.
DOE DE OVEN NIET TE VROEG OPEN want dan zakken je soezen in.
Als de soezen goudbruin zijn en hol klinken als je aan de onderkant erop klopt, haal je ze eruit en laat je ze op een rooster afkoelen.
 
Klop de slagroom voor de vulling op en spatel onder de afgekoelde pudding. Doe in een spuitzak met een klein, gekarteld spuitmondje.
Duw het mondje van de spuitzak voorzichtig in de soesjes en vul ze ruim met de vulling.
Als je alle soesjes gevuld hebt, kan je best de soesjes een half uurtje in de koelkast zetten zodat ze terug wat steviger worden.
 
Voor de ganache smelt je best de chocolade au bain marie met de boter en de room zodat je een lopende chocoladesaus krijgt.
Dop vervolgens de soezen in de chocolade en bouw een torentje van soezen.
Laat nog even opstijven in de koelkast en dan smullen maar!!
 
 
Deze soezebollekes taart is ook leverbaar op bestelling via Elke Hap! Contacteer me via Facebook of via het contactformulier op deze site!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen