Fruittaart

Toch fijn als je baksels eigenlijk gewoon langs die van de bakker kunnen staan en je geen verschil ziet!
 
Voor 1 taart (diameter 24cm)
 
Voor het gistdeeg
250gr bloem
1/2de ei, zo een 30gr
7gr droge gist of 12gr verse gist
25gr boter
100ml lauwe melk
12gr suiker
3gr zout
 
Voor de banketbakkersroom
500ml melk
2 eigelen
40gr vanille roompoeder
40gr suiker
1 vanillestokje
 
Voor de afwerking
1 eetlepel abrikozenconfituur
bloemsuiker
fruit naar keuze (kiwi, druif, banaan, appel, aardbei, nectarine,...)
sap van halve citroen
 
Maak eerst de vulling want die moet afkoelen.
Kook de melk op samen met de zaadjes van het vanillestokje en het stokje zelf.
Meng de suiker met de roompoeder en de 2 eigelen.
Als de melk bijna kookt voeg je wat melk bij de eigelen en klop je het geheel goed los.
Giet bij de warme melk en laat kort opkoken.
Stort de gebonden pudding uit in een ovenschaal, verwijder het vanillestokje en bedek met huishoudfolie. Laat zo afkoelen.
 
Verwarm de oven voor op 210 graden.
Maak vervolgens het gistdeeg door alle ingredienten buiten het zout samen te kneden in een keukenrobot.
Voeg na een minuutje het zout toe en kneed voor ongeveer 10 minuten op lage stand.
Haal het deeg uit de robot en laat rusten onder een handdoek voor 10 minuten.
Rol vervolgens uit op een bebloemd oppervlak de grootte van je bakvorm die je eerst invet!
Leg nu het deeg in de vorm en laat weer eerst 5 minuten rusten.
Duw nu pas je deeg aan op de zijkanten van je bakvorm. Prik gaatjes met een vork in de bodem.
Verdeel de 2/3de van de afgekoelde pudding over de taart.
Bak de taart 25min in de voorverwarmde oven totdat ze goudbruin is.
Laat afkoelen op een rooster.
 
Snij vervolgens het fruit in stukjes en meng met het sap van een citroen.
Ontvorm de taart door ze ondersteboven te houden.
Als de taart helemaal is afgekoeld, smeer je de rest van de pudding op de taart.
Bestuif de rand van de taart alvast met bloemsuiker.
Laat het fruit even uitlekken en verdeel over de taart.
 
Verwarm de abrikozenconfituur met een scheutje water en besmeer het fruit met de vloeibare confituur voor een mooie glans. Laat kort opstijven en serveer!
 
 

Reacties

  1. Hallo Elke, deze ziet er echt heerlijk uit! Maar wat is vanille roompoeder? Puddingpoeder?

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten