maandag 12 september 2016

Oosterse maaltijdsalade met noedels en biefstuk

Ik hoop dat dit de laatste hete dagen van 2016 zijn, hoor!
Mijn kleerkast hangt vol nieuwe herfstkledij, mijn Pinterest borden vol winterse gerechtjes,...
Voor vandaag door te komen, maakte ik een frisse Oosterse salade met noedels en biefstuk.
 
Voor 2 personen
 
Salade
200gr gemengde salade
1/2de komkommer
2 lenteuitjes
1/2de komkommer
1/2de wortel
handvol groene boontjes
handvol gezouten pinda's
handvol kroepkoel
100gr gedroogde woknoedels
 
Biefstuk
250gr biefstuk
50ml sojasaus
3 teentjes knoflook
1 theelepel five spice kruiden
peper
sap van 1/2de limoen
 
Dressing
3 eetlepels sweet chilisaus
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel plantaardige olie
sap van 1/2de limoen
peper
zout
knoflookpoeder
 
Doe voor de marinade van de biefstuk de sojasaus, samen met de five spice kruiden en de 3 teentjes uitgeperste knoflook en het sap van de limoen in een plastic zakje.
Doe de biefstukken erbij en bindt dicht. Marineer voor ongeveer 30 minuten.
 
Zet een keteltje met licht gezouten water aan de kook. Als het water kookt, blancheer de boontjes voor ongeveer 10 minuten. Kook ook je noedels in hetzelfde pannetje naar de instructies op het pakje.
Als de boontjes en de noedels klaar zijn, spoel ze goed onder koud water.
 
Doe voor de dressing alle ingredienten tesamen in een klein confituur potje en schud goed.
 
Voor de salade doe je de sla in een grote serveer kom. Snij de lenteui, paprika, komkommer en wortel in kleine plakjes en verdeel over de sla. Voeg dan de boontjes en noedels toe.
Verkruimel de nootjes en de kroepkoek.
 
Zet een grillpan op een hoog vuur.
Haal de biefstukken uit de marinade en dep een beetje droog.
Grill de biefstukken ongeveer 3 minuten aan elke kant totdat ze naar smaak gaar zijn.
Kruid goed met peper en snij in dunne plakjes.
Schik de biefstuk reepjes over de salade.
Werk af met de nootjes, kroepkoek en dressing.
Smakelijk!
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen