Foodblogswap oktober 2016: Kersen kruimeltaart

Deze maand mocht ik voor de Foodblogswap een recept kiezen van de website Duizenden en 1 dag. Buiten ontzettend leuke foodverslagen van uitstapjes en reizen bevat deze blog ook heel veel toegankelijke en originele receptjes voor het dagdagelijkse gezin!
 
Omdat ik nog wat van bokaal kersen over had na het bakken van mijn Zwarte Woud cupcakes, viel mijn oog direct op het recept van deze kersen kruimeltaart. Ik had die dag een bezoekje gepland aan mijn ouders en wist dat een lekker stukje fruittaart daar altijd in de smaak zou vallen. Het recept bleek dan ook nog eens poepsimpel en supersnel te zijn dus binnen 15 minuten stond er een kersentaart in mijn oventje te bakken. En wat voor een kersentaart! Superlekker en zeker voor herhaling vatbaar!
 
Ik heb het recept lichtjes aangepast aangezien ik kersen uit bokaal heb gebruikt. Verder was ik natuurlijk weer te lui om de boter te smelten en was mijn 'beslag' wat steviger uitgevallen dan beschreven in de blog van Martine.
 
Voor een springvorm van 16cm genoeg voor 6 personen
 
250gr kersen in eigen nat
1 eetlepel maiszetmeel
150gr zelfrijzende bloem
50gr suiker
beetje kaneel
snufje zout
1 ei
25ml melk
100gr boter
 
Voor de kruimellaag
25gr bloem
25gr suiker
25gr boter 
 
Verwarm de kersen met het nat in een steelpannetje. Los het maiszetmeel op in wat klein water en voeg toe aan de warme kersen.
Laat goed inkoken en afkoelen.
 
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bekleed de bodem van je springvorm met bakpapier en vet de randen goed in met boter.
Meng voor het beslag de bloem, suiker, zout, ei, melk en boter in een foodprocessor of met je handen tot een kleverig deeg.
Duw het deeg in de springvorm. Duw het deeg bij de randen naar boven zodat je een goede taartvorm krijgt.
Doe de afgekoelde kersen in het midden in het deeg.
Verkruimel voor de crumble de bloem,suiker en boter tesamen tot klonters en verdeel deze over de taart.
Bak de taart voor ongeveer 40 minuten in de oven.
Laat kort afkoelen en verwijder dan de ring van de springvorm.
Je kan deze afgekoeld of lauw serveren!
Smakelijk!
 
 

Reacties

Een reactie posten