maandag 21 november 2016

Enchiladas

Dit gerecht stond vroeger zeer frequent op onze menu maar door de komst van kindjes wordt er steeds minder en minder pikant of 'exotisch' gegeten. Zeker nu onze jongste ook stilaan de periode van groentepapjes achter zich laat en begint mee te eten van tafel.
 
Toch kan zo een goede Mexicaanse schotel zo nu en dan eens goed smaken. En de kindjes, die kregen een maaltijdje van fishsticks en aardappeltjes!
 
De enchiladas kan je naar smaak zelf vullen met gehakt, kipfilet of biefstukreepjes. Ik koos vandaag voor kip met een zoetere vulling van sperzieboontjes en perzikken omdat ik vind dat dit goed samen gaat met de pikantheid van de Mexicaanse kruiden.
 
Voor 2 personen
 
4 tortilla's
250gr kipfilet
1 rode ui
1 paprika
1 perzik (vers of uit blik)
100gr gare sperzieboontjes
1 zakje taco kruiden ( te vervangen door een mix van knoflookpoeder, korianderpoeder, paprikapoeder en cayennepeper)
200ml passata
50gr zure room
100gr gemalen kaas
olie
 
Verhit de olie in een braadpan.
Snij de kipfilet in dunne reepjes en bak aan in de olie.
Snij vervolgens ook de ui en paprika in dunne reepjes en voeg toe aan de kip.
Laat alles goed aanbakken en kruid met de taco kruiden of kruiden naar keuze.
Snij de perzik in stukjes en voeg samen met de sperzieboontjes toe aan de kip.
Blus met de helft van de passata en kruid goed af.
 
Doe de andere helft van de passata in een ovenschotel.
Verdeel het kipmengsel over de 4 tortilla's en vouw dicht. Schik in de ovenschotel.
Besmeer de bovenzijde met zure room en verdeel de kaas erover.
Bak 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°.
Serveer met een groene salade.
Smakelijk!
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen