Mango yoghurt taart

Terwijl ik dit stukje typ, lepelt mijn oudste het laatste stukje van deze taart in z'n mondje. Dit pareltje vol zuivel viel bij iedereen hier in de smaak!
Je kan fruit naar keuze in deze taart verwerken. Ik koos voor een bakje mango wat al enkele maanden in mijn vriezer gestockeerd was.
 
Voor een springvorm van 22cm diameter
 
Kruimeldeeg 
200gr bloem
snufje zout
2 eetlepels suiker
120gr koude boter
2 eetlepels koud water
1 theelepel speculaas kruiden
 
De vulling
600gr griekse yoghurt
100ml slagroom
2 eiwitten
100g suiker
 
200gr mango, uit diepvries of vers
4 gelatineblaadjes
50gr suiker
 
Snij de mango in stukjes en stoof samen met 50gr suiker en een scheutje water aan in een steelpannetje totdat het tot moes gekookt is. Pureer de mango fijn in een foodprocessor.
 
Maak volgens het kruimeldeeg. Je kan dit makkelijk doen in een keukenrobot maar kan natuurlijk ook met de hand. Meng de bloem, de speculaaskruiden, het zout en de suiker onder elkaar. Voeg daarna de boter toe in kleine blokjes.
Verkruimel de boter onder de bloem met de hand of met de keukenrobot totdat je een kruimelige structuur krijgt.
Voeg dan het koude water toe en vorm een bal deeg. Als je geen bal kunt vormen van het deeg, volg dan wat extra water toe.
Wikkel het deeg in plastic folie en laat een half uur in de koelkast rusten.
 
Verwarm de oven op 180 graden.
Bestrooi je werkblad met bloem. Neem je kruimeldeeg en rol het uit tot een dikte van ongeveer 5mm. Terwijl je het deeg uitrolt,  draai het dan meermaals om om te voorkomen dat het deeg plakt aan je werkblad.
 
Probeer nu het deeg in 1 geheel in de taartbodem bedekt met bakpapier te krijgen. Als je wat stukjes onderweg verliest of je niet de gehele taartvorm bedekt krijgt, doe je wat knip en plak werk met de deegrestjes. Zolang je de stukjes deeg goed aan elkaar duwt met je vingers zal het in de oven 1 geheel vormen. Prik enkele gaten in de bodem met een vork
 
Bak vervolgens de bodem voor ongeveer 20 minuten goudbruin. Laat afkoelen in de springvorm.
 
Leg de gelatine blaadjes in koud water totdat ze zacht geworden zijn. Smelt ze dan in de warme mango puree en zet het geheel opzij.
Klop de slagroom en de eiwitten apart op met elk 50gr suiker. Meng daarna de yoghurt samen met de slagroom en als laatste de eiwitten.
Voeg nu de helft van de mango puree toe aan de vulling. Doe de vulling vervolgens in de taartvorm.
Giet de andere rest van de mango puree vorzichtig over de bovenkant van de taart.
Laat het geheel een nacht opstijven in de koelkast.
Smakelijk!
 
 

Reacties