Chinese tomatensoep

Jammergenoeg is onze soepketel al weer leeg. Ze smaakte echt goed, deze soep!
Je moet een beetje naar gevoel het balans tussen zoet en zuur goed krijgen en ze best een nachtje laten staan want de volgende dag smaakt deze soep dubbel zo lekker!
 
Voor 6 porties
1 ui
2 kleine wortelen
6 tomaten
1 prei
100gr sojascheuten
2 lenteuitjes
2 kippenbillen of 1 kipfilet
1 blikje tomatenpuree
1,5l kippenbouillon
1 eetlepel bloem
olie
peper
zout
sambal
4 eetlepels honing (beetje naar smaak)
witte wijn azijn (naar smaak)
 
Pocheer de kip gaar in de kippenbouillon. Laat de kip afkoelen en snij in kleine stukjes en hou apart.
De bouillon heb je later ook nog nodig.
 
Snij de ui en wortel in zeer kleine stukjes en stoof aan in wat olie.
Snij de tomaten ook in stukken alvast.
Als de wortel-ui zijn aangestoofd voeg dan het blikje tomatenpuree en de eetlepel bloem toe en bak even aan.
Voeg vervolgens de stukjes tomaat toe en blus met de kippenbouillon.
Laat dit geheel vervolgens 15 minuten koken.
Snij ondertussen de prei en lenteui in fijne ringen.
 
Mix de soep en zeef ze even.
Kruid ze nu goed op smaak met sambal, peper, zout, honing en azijn. Je wilt een lekker zoete soep met een beetje pikantheid en scherpte.
Doe vervolgens de prei en de sojascheuten erbij en kook voor 3-5 minuten.
Voeg als laatste lenteui en de kippenstukjes toe en serveer goed warm!
Smakelijk!
 
 
 

Reacties