Brownie 2.0 voor de loedermoeder

Vandaag was geen goede dag. De vakantie duurt net die 2 weken te lang, voor mama en voor de kinderen. 

De inspiratie voor leuke activiteit is OP, de kinderen zijn elkaar beu gezien, zijn het huis beu gezien...Zolang we de deur uit zijn gaat alles goed, maar eens terug thuis....Mijn geduld is helaas niet meer zo groot en elke 5 seconde lijkt er wel een kind iets nodig te hebben van mij of ergens chaos te creeëren. Een schermpje lijkt het enige te zijn wat een beetje rust biedt in dit huis. Ja, I know, #loedermoeder....

Mama spartelt zich er door met de nodige dosis chocolade. Ik ben dan ook een totale emo-eter.  Deze avond puffen we uit in de zetel met een stukje brownie vers uit de oven met een bolletje vanille-ijs. En zo laden we de batterijen weer op voor een nieuwe dag morgen! 

Ik beloof je, deze brownie is minimale moeite voor maximaal genot! Het beslag heb je op 10 minuten in elkaar, even een half uurtje in de oven en klaar!

Voor 12 grote stukken (afhankelijk van hoe moeilijk je dag was)
125gr boter
300gr donkere chocolade
3 eieren
120gr suiker
200gr bloem
75gr hazelnoten, of noten naar keuze, in stukjes gehakt
snufje zout

vanilleijs/chocoladesaus voor de afwerking

Hoe?
  • Verwarm de oven voor op 180°C. 
  • Smelt de boter samen met de chocolade op een zacht vuur in een steelpannetje.
  • Klop de suiker en eieren samen tot een lichtkleurig mengsel. 
  • Voeg het chocolademengsel rustig toe aan de eieren en meng goed. 
  • Zeef er daarna de bloem en zout bij. 
  • Als laatste voeg je de gehakte hazelnoten er aan toe. 
  • Stort het gehele mengsel uit in een vierkante bakvorm van 24cm op 24cm die bekleed is met bakpapier en bak de brownie ongeveer 25 minuten in de oven.
  • Laat kort afkoelen en snij vervolgens in stukken. 
  • Serveer, indien gewenst, met een bolletje ijs en chocoladesaus.


En hey mama, als het echt een zware dag was, neem dan gerust nog een stukje! #youdeserveit


Reacties