Cheesecake

Ben jij een liefhebber van de no-bake cheesecake of de traditionele cheesecake uit de oven? 
Geef mij maar de laatste! 

Voor een springvorm van  24cm

 Voor de bodem
50 gr boter
80gr suiker
1/2 ei
snufje zout
100gr bloem
1 theelepel bakpoeder

Voor de vulling 
3 eieren
2 eidooiers
150gr roomkaas
500gr kwark 
250gr suiker
15gr roompoeder/custerdpoeder
1 eetlepel bakpoeder
sap en zeste van 1 citroen

Voor de afwerking
150gr yoghurt
40gr suiker
fruit naar keuze 

Hoe?

  • Verwarm eerst je oven voor op 160°C. 
  • Bekleed je springvorm met bakpapier! 
  • Meng voor de bodem alle ingrediënten te samen tot een bol deeg. 
  • Duw het deeg op de bodem van de springvorm en maak een klein randje naar boven toe. 
  • Bak de bodem ongeveer 15 minuten in de oven. 
  • Maak terwijl de bodem bakt de vulling. Klop alle ingrediënten simpelweg te samen met een keukenmixer of handmixer. 
  • Stort de vulling uit op de gebakken bodem en bak de taart nu nog ongeveer één uur in de oven. Wanneer de baktijd gedaan is, doe je de oven uit en laat je de taart nog 30 minuten in de oven rusten.
  • Haal de taart daarna uit de oven en laat zo lang mogelijk als je kan in de koelkast rusten.
  • Meng voor serveren de yoghurt met de suiker en doe een dun laagje over de taart...ideaal voor die verdomde barsten te verbergen!
  • Serveer met fruit naar keuze! 

Reacties