Griekse kip met rijst

Vandaag aten we een lekker 1-pansgerecht met kipgehakt en rijst.

Voor 4 personen 

2 buideltjes rijst

200gr kipgehakt
2 rode paprika's
1 rode ui
1 brikje Heinz tomato frito
kruiden: knoflookpoeder, zout, peper, paprikapoeder, oregano 

voor erbij
ijsbergsla
handvol olijven 
pitabroodjes
tzatziki 
fetablokjes

Hoe?
Kook de rijst gaar in gezouten water.
Bak ondertussen het kipgehakt aan in een pan. 
Snij ondertussen de paprika's en ui in stukjes en voeg toe aan het aangebakken vlees. 
Kruid voldoende en laat de groenten even meebakken.
Voeg de tomato frito toe en ook de gekookte rijst.
Laat alles kort sudderen en proef of het voldoende gekruid is.

Snij de ijsbergsla in dunne reepjes. Maak een eenvoudige salade met de sla, olijven en feta.
Serveer de griekse rijst met de salade, tzatziki en pitabroodjes. 


Reacties