Mexican loaded oven fries

Friday, fastfood day? 
Deze schotel kan wel tellen in die categorie. Maar echt zo zalig als je houdt van Mexicaans eten! 

Voor 2 personen (want onze kindjes lusten dit niet) 
400gr zoete aardappel 
200gr rundsgehakt 
1 rode paprika
15gr donkere chocolade
400ml passata
1 eetlepel tomatenpuree
100gr mais
3 lenteuitjes
2 lepels zure room
handvol nacho chips
100gr gemalen kaas
olie
zout 
paprikapoeder
knoflookpoeder
cayennepeper

Hoe?
  • Verwarm je oven voor op 200°C.
  • Was de zoete aardappelen en snij ze in frietjes. (Tip: in Albert Heijn kan je vers gesneden zoete aardappelfrietjes vinden in de koeling) 
  • Meng de frietjes met 1 eetlepel olie en kruid met zout en paprikapoeder.
  • Bak ze ongeveer 30 minuten in de oven op een bakplaat. 
  • Verhit wat olie in een koekenpan en bak het rundsgehakt goudbruin. 
  • Snij de paprika in kleine stukken en voeg toe aan het rundsgehakt.
  • Kruid het geheel met paprikapoeder, zout, peper, cayenne peper en knoflookpoeder.
  • Voeg de tomatenpuree en passata toe en roer goed om. 
  • Voeg ook de mais en de chocolade toe en indien nodig, kruid het geheel nogmaals.
  • Laat het mengsel kort pruttelen.
  • Neem de aardappelfrietjes uit de oven. Voeg daarbovenop het rundsgehakt toe. 
  • Strooi de gemalen kaas erover en zet de ovenschotel terug in de oven om de kaas te laten smelten.
  • Wanneer de kaas gesmolten is voeg je de zure room, de gehakte lenteuitjes en de nacho chips in stukjes toe. 

Tast toe!


Reacties