Supersnelle "gezonde" pizza

Gelijk elk gezin met jonge kinderen kan de avond-shift wel eens een heksenketel zijn zeker met hongerige kinderen in de keuken.

Ik was eigenlijk van plan deze pizza uit te proberen met een verse pizzabodem maar door mega-tijd tekort maar een pizzabodem van de winkel meegebracht en de topping er zelf op gegooid. (I know, niet echt foodblogger waardig, maar wel mommy-proof!)

Ik koos voor de groene pizzabodem van Magioni te vinden bij de AH, een aangename verrassing want die smaakte superlekker en vulde erg goed!

Voor 2 pizza's 

2 pizza bodems van Magioni (supergreen)
100ml passata
100gr gemalen mozzarella
1 varkensbraadworst
1/2de courgette
1 rode ui
1 rode paprika
1/2 aubergine
handvol basilicum

oregano
venkelzaad
chilipoeder
zout
olijfolie
knoflookpoeder

Hoe? 
Verwarm de oven voor op 220°C.
Snij de paprika, courgette, aubergine en rode ui in kleine stukjes en grill kort in een grillpan met wat olijfolie. Kruid voldoende met peper en zout.
Meng de passata met de oregano, peper, zout, chilipoeder en knoflookpoeder.
Leg de pizzabodems op een bakplaat met bakpoeder.
Verdeel de passata over de pizzabodems en bestrooi met mozzarella.
Verdeel vervolgens de gegrilde groenten erover.
Duw het vlees uit de varkensworst en verdeel de stukjes vlees over de pizza's.
Bestrooi als laatste met venkelzaadjes en besprenkel met een beetje olijfolie.
Bak de pizza's ongeveer 8-10 minuten in de oven. Serveer met wat verse blaadjes basilicum.


Reacties