Tagliatelle met rode pesto en gevulde kipfilet

Dit gerechtje is er eentje die wel vaker hier op de menu zal komen. Net een tikkeltje anders dan gewoon maar toch een snel receptje en zeer smaakvol. 
Aangezien ik tegenwoordig, met de opstart van de blog, steeds een foto van mijn eigen bord neem, willen ook de kinderen een foto van hun bordje.
Zoals je hieronder kan zien, werd de tagliatelle ook zeer door hen gesmaakt! 




Voor 2 volwassenen en 2 kinderen

Voor de gevulde kipfilet
2 kipfilets
handvol basilicum
4 eetlepels roomkaas
peper
zout 
paprikapoeder
italiaanse kruidenmengeling

Voor de tagliatelle
300gr tagliatelle
1/2de courgette
handvol champignons
handvol kerstomaatjes
handvol pijnboompitten
3 eetlepels rode pesto
olijfolie 

Hoe?
Snij de kipfilet in 2 zodat je van 1 kipfilet 2 dunne lapjes krijgt. Leg ze op een snijplank, bedek ze met bakpapier en sla kort wat platter met een deegrol.
Verwarm de oven op 200°C. 
Meng de roomkaas met de versnipperde basilicum, en italiaanse kruidenmengsel.
Kruid de kipfilets met peper, zout en paprikapoeder.
Leg een eetlepel van het roomkaas mengsel op de kipfilet en vouw dicht.
Hou de kipfilet dicht met een prikkertje.
Leg de kipfilets in een ovenschotel en bak ongeveer 25 minuten gaar in de oven.

Kook de tagliatelle gaar in wat gezouten water.
Snij de courgette en champignons in dunne plakjes.
Verwarm wat olie in een bakpan en bak de groenten aan. Voeg als laatste wat kerstomaten toe en de pijnboompitten. 
Voeg daarna de gekookte tagliatelle toe en de rode pesto. 
Kruid het geheel met voldoende zout en peper. 
Serveer de pasta met de gevulde kipfilet en wat parmezaanse kaas. 

(Voila, het bewijs dat het een kidsproof recept is) 

Reacties