1 chocolade cupcake, twee afwerkingen: Chocolate-Cherry & Speculaas Delight
Een cupcake is zo een dankbaar gebakje. Je kan met een eenvoudig basisrecept verschillende kanten op. Met dit basis chocolade-recept maakte ik een cupcake met een kersenvulling en een cupcake met een speculaasvulling.
Voor 12 cupcakes (6 van elke soort)
Voor de cupcakes
160gr bloem
40gr cacaopoeder
200gr suiker
1 theelepel bakpoeder
snufje zout
160ml melk
80ml olie
1 ei
Voor de slagroom
200ml slagroom
3 eetlepels bloemsuiker
2 eetlepels cacaopoeder
Voor de speculaas afwerking
100gr speculaaskoekjes
3 eetlepels speculoospasta
50gr donkere chocolade
scheutje melk
Voor de kersen afwerking
200gr kersen op sap
1 eetlepel maizena
50gr donkere chocolade
scheutje melk
Hoe?
- Verwarm je oven voor op 180°C.
- Meng voor de cupcakes alle droge ingrediënten samen en alle natte ingrediënten samen.
- Voeg daarna de natte ingrediënten bij de droge en meng zeer kort.
- Verdeel het deeg over een muffintray waarin papieren muffinvormpjes zitten.
- Bak de muffins ongeveer 17 minuten in de oven.
- Laat afkoelen op een rekje.
- Klop voor de slagroom alle ingrediënten samen met een keukenmixer. Doe in een spuitzak en hou koel.
Voor de kersencupcake
- Hou 50gr kersen apart. Verwarm de rest van de kersen. Meng de maizena met een scheutje water en voeg bij de warme kersen. Laat kort opkoken en laat afkoelen.
- Snij een klein stukje uit 6 van de afgekoelde cupcakes en vul op met de kersenvulling.
- Spuit vervolgens een toef slagroom op de cupcakes.
- Smelt de chocolade met de melk. Doe wat gesmolten chocolade op de cupcakes en werk af met een kersje.
Voor de speculaas cupcake
- Hou 3 speculaaskoekjes opzij en verbrokkel de overige koekjes tot kruimels. Meng de kruimels met de speculoospasta.
- Snij een klein stukje uit 6 van de afgekoelde cupcakes en vul op met de speculaasvulling.
- Spuit vervolgens een toef slagroom op de cupcakes.
- Smelt de chocolade met de melk. Breek de speculaaskoekjes in tweeën en dop één kant in de chocolade. Werk de cupcakes af met de speculaaskoekjes.
Reacties
Een reactie posten