2x snelle wokmaaltijd voor tijdens de avondspits
Onze zeer hectische avondspits op het einde van een schooldag smeekt echt voor gerechten die supersnel klaar zijn met liefst minimaal snij- en opruimwerk.
Deze twee gerechten roerbak je gauw tesamen in een wok en staan dus binnen 20 minuten op tafel.
Wokgerecht met kipgehakt, paksoi en ananas
Voor 2 personen
250gr kipgehakt
1 paksoi
1 blikje ananas
1 grote ui
2 lenteuitjes
sesamzaadjes
scheutje kokosolie
1 theelepel chinese 5-spices
1 teentje knoflook
gedroogde chilivlokken naar keuze
4 eetlepels ketjap manis
2 builtjes basmatirijst
Hoe?
- Kook de rijst gaar zoals op de verpakking staat.
- Verhit de kokosolie in een wok.
- Snij de paksoi, ui en ananas in hapklare stukken.
- Bak het kipgehakt bruin aan in de wok. Kruid het kipgehakt met chilivlokken & 5-spices
- Voeg de groenten en ananas toe en wok kort mee.
- Pers het teentje knoflook over de groenten uit.
- Wanneer de groenten aangestoofd zijn, blus je het geheel men de ketjap manis en het sap van de ananas.
- Laat het vocht kort wegkoken.
- Werk af met gesnipperde lente-ui en sesamzaadjes.
Wokgerecht met kipfilet & cashewnoten
Voor 2 personen
250gr kipfilet
1 eetlepel maizena
1 eetlepel olie
100ml sojasaus
peper & zout
1 eetlepel rijstazijn
2 eetlepels honing
1 rode paprika
1 grote ui
1 broccoli
scheutje olie
1 teentje knoflook
50gr ongezouten cashewnoten
sesamzaadjes & lenteui voor afwerking
2 builtjes basmatirijst
Hoe?
- Snij de kipfilet in reepjes en marineer kort in de maizena, samen met een eetlepel olie, 2 eetlepels sojasaus, peper en zout.
- Kook alvast de rijst gaar.
- Snij de groenten in hapklare stukken
- Giet de marinade weg en dep de kipfilet droog.
- Verhit wat olie in een wok en bak daarin de kipfilet. Wanneer de kipfilet goudbruin is, voeg je de groenten toe en wok alles goed samen.
- Pers het teentje knoflook uit en voeg de rest van de sojasaus, de rijstazijn en honing toe samen met 100ml water. Laat het geheel inkoken.
- Werk af met de cashewnoten, sesamzaadjes en versnipperde lenteui.
Lijkt mij heerlijk ga ik volgende week maken.
BeantwoordenVerwijderen