Griekse biefstuk op de bbq

Dit weekend hielden we onze slot-vakantie bbq met dit lekker stukje vlees. Eenvoudige en volle smaken, meer moet dat niet zijn.
Je kan dit gerechtje eten met wat gebakken aardappeltjes, Griekse pasta of simpelweg een stukje brood. 

Voor 2 goede vleeseters
Een grote T-bone steak of een biefstuk naar keuze
peper
zout
gedroogde tijm en rozemarijn
olijfolie 

voor de salade
1/4de komkommer
1 tomaat
1/2de rode paprika
1 kleine rode ui
handvol olijven
peper
zout 
azijn
handvol rucola

voor de dressing
50gr feta
50gr yoghurt
1 eetlepel mayonaise
1 teentje knoflook
peper
zout 
oregano

Hoe?

  • Kruid je steak met peper, zout, tijm en rozemarijn en masseer de kruiden in met wat olijfolie. 
  • Laat je steak in de koeling marineren. 
  • Maak vervolgens de salade door de komkommer, tomaat, rode paprika en rode ui in kleine stukjes te snijden. Meng de salade met de olijven, peper, zout en azijn. 
  • Mix voor de dressing alle ingrediĆ«nten samen in een handmixer. 
  • Zorg voor een hete bbq en grill daar je steak op tot een garing dat jij graag hebt. Wij eten graag medium-gebakken. 
  • Haal de steak van de bbq en laat 5 minuten rusten. 
  • Snij de steak in dunne plakjes. Dresseer daarboven op de salade, de dressing en als laatste de rucola. 
  • Smakelijk! 

Reacties