Kersentaartjes

Hoera! 
Ik ben jarig! Hoewel je verjaardag vieren niet echt meer hetzelfde is als je mama bent. Op één of andere manier zijn die kinders binnen de 5 minuten vergeten dat het je verjaardag is en verval je al gauw in de normale gang van zaken. 
Achja, een verjaardag, hoe oud je ook wordt, vraagt om taart! 
Ik maakte deze mini-kersentaartjes met pudding en meringue. 

Voor 6 stuks 

Voor de bodem
1 ei
240gr bloem
50gr amandelmeel
100gr poedersuiker
150gr koude boter
snufje zout

Voor de vulling
500ml melk
100gr suiker
45gr roompoeder
1 vanillestokje
1 ei
blik kersen op sap
1 eetlepel maizena
150ml slagroom

Voor de meringue
2 eiwitten
100gr suiker

  • Maak eerst de banketbakkersroom omdat deze moet afkoelen. 
  • Verwarm de melk met  de helft van de suiker op een laag vuur, roer NIET hierin!
  • Meng het ei met de andere helft van de suiker, de roompoeder en de zaadjes van het vanillestokje
  • Als de melk kookt, voeg 1 grote pollepel warme melk aan je eimengsel en roer goed.
  • Voeg dan het eimengsel aan je warme melk en haal van het vuur. Roer zeer goed door!
  • Zet kort terug op het vuur en laat even opkoken, blijf wel goed roeren.
  • Als je banketbakkersroom gebonden is, stort uit op een ovenschotel en bedek met plastic folie. Laat afkoelen.

  • Voor de bodem meng je simpelweg alle ingrediënten bij elkaar tot je een soepele deegbal hebt. 
  • Laat het deeg minstens een half uur opstijven in de koelkast onder plastic folie.
  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Rol het deeg vervolgens uit en doe in de taartvormpjes.
  • Doe wat bakpapier over het deeg en doe er wat bakparels of droge rijst in. Bak de bodem eerst "blind" voor ongeveer 12 minuten.
  • Haal vervolgens het bakpapier met de bakparels eruit en bak de taartjes nog 5 minuten tot goudbruin.
  • Haal de vormpjes uit de oven en ontvorm voorzichtig. Laat afkoelen. 

  • Verwarm de kersen op sap in een steelpannetje. Log de maizena op in wat koud water en giet bij de kersen. Laat alles kort koken zodat je een gebonden mengsel hebt. Laat ook afkoelen. 
  • Klop de slagroom op. 
  • Klop de eiwitten stijf. Voeg stelselmatig de suiker toe aan het eiwit en klop tot je mooie stijve pieken hebt bekomen. 

  • Wanneer de taartbodem is afgekoeld voeg je een lepel pudding toe. Leg daar vervolgens wat kersenvulling op. 
  • Bedek de kersenvulling met slagroom en de meringue. 
  • Zet de taartjes zeer kort onder een grill om de meringue een mooi kleurtje te geven. 



Reacties