Mediteraanse stoemp met varkenshaas

Op de waarschijnlijk laatste zomerdag van het jaar sloten we het weekend af met "gewoon" eten zoals mijn kinderen het zeggen. 
Het werd een stoemp met pijnboompitten, rucola en kerstomaatjes gecombineerd met een dankbaar stukje varkensvlees met mosterdsaus. 

Voor 2 personen

Voor de stoemp
400gr bloemige aardappelen
100gr kerstomaten, gehalveerd
handvol rucola
15gr pijnboompitten
30gr boter
30ml melk
peper & zout

Voor de varkenshaas
300gr varkenshaasje
30gr boter
peper & zout
50ml witte wijn
50ml room
half boullionblokje 
1 eetlepel graantjesmosterd

Hoe?

  • Schil en snij de aardappelen in stukjes en kook ze gaar in water.
  • Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan zonder vetstof. 
  • Verhit de boter in een bakpan en bak de varkenshaasjes ongeveer 10 minuten aan beide kanten goudbruin. Kruid ze met peper en zout. Haal ze wanneer ze gaar zijn uit de pan en hou ze warm in aluminiumfolie. 
  • Giet de witte wijn, 50ml water en het halve boullionblokje toe in de pan en laat kort inkoken.
  • Wanneer de aardappelen gaar zijn, giet het water weg. 
  • Pureer de aardappelen met boter en melk. Kruid de puree met peper en zout.
  • Voeg de gehalveerde kerstomaten en de rucola toe en schep goed om. 
  • Voeg als laatste de pijnboompitten aan de stoemp toe. 
  • Giet bij de ingekookte witte wijn de lepel mosterd en de room toe. Kruid de saus verder af met peper en zout. 
  • Snij de varkenshaas in dikke plakken en serveer met de mosterdsaus en de stoemp. 




Reacties