Quinoa met courgette en rucola & gestoomde zalm

De eerste maal dat ik quinoa maakte dacht ik werkelijk "dit kan nooit goed komen, dit kan onmogelijk lekker zijn". 
Maar deze dankbare zaadjes (?, wat is dat spul eigenlijk...) absorberen elke smaak die je er tegen aan gooit. Een ideale basis voor een voedzame maaltijd. 

Voor  1 persoon (de rest van de familie at pizza, go figure!) 

125gr zalm 
1/4de courgette
1 kleine ui
handvol rucola
75gr quinoa
olijfolie
peper
zout
dille 

Hoe?

  • Kook de quinoa gaar zoals op de verpakking staat aangegeven. Spoel af onder koud water.
  • Stoom of bak de zalm gaar zoals je wenst. Wanneer de zalm gaar is, kruid je hem af met peper, zout en dille. 
  • Snij de courgette en ui in hapklare stukken.
  • Verwarm olijfolie in een wokpan en bak hierin de courgette en ui. 
  • Voeg de quinoa toe wanneer de groenten gaar zijn en warm kort mee op.
  • Als laatste meng je de rucola onder de quinoa. 
  • Breng het geheel voldoende op smaak met peper en zout. 
  • Serveer met de zalm. 


Reacties