Vederlichte amandelcake

Elke en cake bakken, dat gaat niet goed samen.
Voor één of andere reden gaat het altijd mis als ik een eenvoudige cake wil bakken. 
De cake is niet gaar...
De cake stroomt over tijdens het bakken...
De cake is droog...

Maar deze cake, deze was verderlicht, luchtig en klaar in een uurtje.

Voor 1 grote cake

150gr amadelspijs (bijvoorbeeld van het merk Dr. Oetker) 
125ml melk
180gr bloem
1 pakje bakpoeder
snufje zout
3 eieren
150ml neutrale olie
120gr suiker
zeste van 1 citroen

Hoe?

Verwarm de oven voor op 175°C. 

Mix de amandelspijs samen met de melk. 
Klop de eieren en suiker op tot een luchtig mengsel. 
Voeg geleidelijk alle overige ingrediënten toe aan het eiermengsel, inclusief het amadelspijsmengsel. 
Giet het cake-deeg in een bakvorm en bak de cake voor 40 minuten. 
Laat kort afkoelen in de bakvorm. Ontvorm vervolgens en laat volledig afkoelen. 


Follow my blog with Bloglovin

Reacties

  1. Bestaat er een mogelijkheid om de amandelspijs te vervangen door iets anders of eventueel weg te laten?
    Mijn dochter is namelijk allergisch voor noten.
    Alvast bedankt!
    Groetjes.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten