BLT kip ovenschotel
Een hele mond vol deze "Bacon-Lettuce-Tomato" kip ovenschotel...voor eigenlijk een bakplaat vol lekker eenvoudige ingrediënten op een mooie nazomer dag!
Voor 2 personen (want haha, onze kinderen haalden natuurlijk hun neus hierbij op)
2 kipfilets, liefst met vel en op het bot nog
4 schijfjes ontbijtspek
200gr kerstomaten
2 little gems
1 ciabatta
peper & zout
olijfolie
Voor de dressing
100gr zure room
1 eetlepel fijngesneden bieslook
sap van 1 citroen
peper & zout
Hoe?
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snij de kipfilets in 3 stukken zodat de gaartijd in de oven wat korter is.
- Kruid de kipfilets met peper en zout en besprenkel met olijfolie.
- Leg de stukken op de bakplaat en schuif alvast in de oven voor 15 minuten terwijl je de rest van dit gerecht voorbereid.
- Meng voor de dressing de zure room samen met de bieslook en citroensap. Kruid af met peper en zout.
- Voeg na een kwartier de kerstomaten en het ontbijtspek toe aan de kipfilet en schuif terug in de oven voor 10 minuten.
- Snij de little gems in vieren en verdeel de ciabatta in hapklare brokken. Kruid beiden met peper en zout en besprenkel met olijfolie.
- Doe nu de sla en ciabatta op de bakplaat erbij en zet nog 5 minuten in de oven totdat het brood lekker krokant is.
- Verdeel de dressing over alle ingrediënten en val aan!
Reacties
Een reactie posten