BLT kip ovenschotel

Een hele mond vol deze "Bacon-Lettuce-Tomato" kip ovenschotel...voor eigenlijk een bakplaat vol lekker eenvoudige ingrediënten op een mooie nazomer dag! 

Voor 2 personen (want haha, onze kinderen haalden natuurlijk hun neus hierbij op)

2 kipfilets, liefst met vel en op het bot nog
4 schijfjes ontbijtspek
200gr kerstomaten 
2 little gems
1 ciabatta 
peper & zout
olijfolie

Voor de dressing
100gr zure room
1 eetlepel fijngesneden bieslook
sap van 1 citroen
peper & zout

Hoe? 
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Snij de kipfilets in 3 stukken zodat de gaartijd in de oven wat korter is.
  • Kruid de kipfilets met peper en zout en besprenkel met olijfolie. 
  • Leg de stukken op de bakplaat en schuif alvast in de oven voor 15 minuten terwijl je de rest van dit gerecht voorbereid.
  • Meng voor de dressing de zure room samen met de bieslook en citroensap. Kruid af met peper en zout.
  • Voeg na een kwartier de kerstomaten en het ontbijtspek toe aan de kipfilet en schuif terug in de oven voor 10 minuten.
  • Snij de little gems in vieren en verdeel de ciabatta in hapklare brokken. Kruid beiden met peper en zout en besprenkel met olijfolie. 
  • Doe nu de sla en ciabatta op de bakplaat erbij en zet nog 5 minuten in de oven totdat het brood lekker krokant is.
  • Verdeel de dressing over alle ingrediënten en val aan! 

Reacties