Chocolade broodjes

Een zacht, sandwich-achtig broodje met lekkere stukjes chocolade in! 
Zo begint mijn dag goed! 

Voor 15 stuks

500gr bloem
1 zakje droge gist
1 zakje vanillesuiker
1 theelepel bakpoeder
40gr kristalsuiker
3 eetlepels olie 
350 ml lauwe melk 
1 ei 
snufje zout

150gr chocoladedruppels
100gr gesmolten boter 
1 eigeel 

Hoe? 

  • Doe de bloem samen met de suikers, bakpoeder, het ei, het snufje zout en de olie in een kom. 
  • Doe de gist in de lauwe melk. 
  • Voeg de melk al knedend toe aan de bloem. 
  • Laat het deeg ongeveer 10 minuten goed doorkneden. 
  • Maak een mooie bol van het deeg en laat vervolgens een half uur rusten. 
  • Na het rusten sla je de lucht uit het deeg en maak je 15 bolletjes. 
  • Als je de bolletjes gemaakt hebt, begin je terug bij je eerste bolletje.
  • Rol deze uit in een rechthoekige vorm. 
  • Besmeer met de gesmolten boter en vouw de lange kanten naar binnen toe in. Leg aan je rechter , korte einde van het deeg een theelepel chocolade druppels en rol nu het deeg op van het rechtereinde naar het linker einde toe. 
  • Leg het worstje op een bakplaat met bakpapier.
  • Doe dit voor alle deeg-bolletjes en laat vervolgens nogmaals een uur rijzen.
  • Verwarm de oven op 200 graden.
  • Smeer de broodjes in met een losgeklopt eigeel met een scheutje water. 
  • Bak ze voor 20 minuten totdat ze goudbruin zijn.
  • Smakelijk!

Reacties