Mexicaans stoofvlees

Toen ik deze avond verkondigde dat we chips met rijst gingen eten als avondeten, stuitterden mijn kinderen letterlijk op de zetels (neuhh...de hyperactieve vermoeidheid van een hele week school zat hier voor niks tussen....)! 

Maar bon, een recept wat dus in de smaak viel bij de kinderen door het handvol nacho's die als topping dienen bij dit stoofvlees. 

Maak deze stoofschotel liefst een dagje op voorhand. Het komt de smaak echt ten goede! 

Voor 4 personen 

500gr runderstoofvlees
1 ui, versnipperd
2 tenen knoflook
100gr spekblokjes
1 eetlepel tomatenpuree
400ml passata
200ml runderbouillon
150gr kidneybonen
150gr mais
mexicaanse kruidenmengeling ( of knoflookpoeder, cayennepeper, paprikapoeder, komijn,...allemaal naar smaak)
20gr pure chocolade 
olie
100gr zure room
handvol nacho's
1 limoen
wat peterselie of koriander

Hoe? 

  • Verhit de olie in een stoofpot. Voeg het runderstoofvlees doe en bak goudbruin (doe dit liefst in verschillende porties).
  • Wanneer het stoofvlees is aangebakken haal je het uit de pan. Bak nu de spekjes en de ui glazig. 
  • Pers als laatste de teentjes knoflook erbij uit. 
  • Doe de tomatenpuree bij de spekjes en bak even aan. 
  • Voeg het rundsvlees terug erbij, samen met de mexicaanse kruidenmengeling. Je mag het geheel goed kruiden!
  • Blus de stoofpot met de passata en runderbouillon. Doe de deksel op de pan en laat minimaal 3u op een heel laag vuur garen. 
  • Wanneer het vlees gaar en mals is voeg je de kidneybonen en mais nog toe. 
  • Laat de chocolade nog smelten in de stoofpot en kruid indien nodig nog verder af.
  • Serveer de stoofpot met zure room, nacho-kruimels, limoen en een toefje groene kruiden. 

Reacties