Pasta met pancetta en Chaumes

Dit weer vraagt voor een lekker warme dampende ovenschotel met volle smaken. Deze pasta-ovenschotel met pancetta en Chaumes is pure comfortfood ideaal voor een koude, natte herfstdag. 
Let wel op, machtige kostje, niet voor mensen op die√ęt! 


Voor 4 personen 


250gr penne
40gr boter
40gr bloem
600ml melk
250gr Chaumes of een andere zachte kaas zoals brie of Camembert
1 laurierblad
peper, zout en cayennepeper. 
1 ui
100gr pancetta
handvol peterselie


Hoe? 
  • Kook de pasta gaar in gezouten water.
  • Versnipper de ui en de pancetta.
  • Bak ze samen aan in een koekenpan goudbruin.
  • Smelt de boter in een steelpannetje en voeg vervolgens de bloem toe.
  • Laat kort garen en voeg vervolgens de melk erbij.
  • Voeg het laurierblad toe en laat al roerend de saus inkoken. 
  • Als de saus wat ingedikt is voeg je de kaas in blokjes toe. 
  • Haal de saus van het vuur en kruid voldoende met peper,zout en cayennepeper. 
  • Verwarm de oven op 220°C. 
  • Meng de gekookte pasta onder de saus. Voeg de pancetta toe. 
  • Doe de pasta in een ovenschotel en zet vervolgens nog 10 minuten in de oven. 
  • Serveer met wat peterselie. 



Reacties