Pasta met pancetta en Chaumes
Dit weer vraagt voor een lekker warme dampende ovenschotel met volle smaken. Deze pasta-ovenschotel met pancetta en Chaumes is pure comfortfood ideaal voor een koude, natte herfstdag.
Let wel op, machtige kostje, niet voor mensen op dieët!
Voor 4 personen
250gr penne
40gr boter
40gr bloem
600ml melk
250gr Chaumes of een andere zachte kaas zoals brie of Camembert
1 laurierblad
peper, zout en cayennepeper.
1 ui
100gr pancetta
handvol peterselie
Hoe?
- Kook de pasta gaar in gezouten water.
- Versnipper de ui en de pancetta.
- Bak ze samen aan in een koekenpan goudbruin.
- Smelt de boter in een steelpannetje en voeg vervolgens de bloem toe.
- Laat kort garen en voeg vervolgens de melk erbij.
- Voeg het laurierblad toe en laat al roerend de saus inkoken.
- Als de saus wat ingedikt is voeg je de kaas in blokjes toe.
- Haal de saus van het vuur en kruid voldoende met peper,zout en cayennepeper.
- Verwarm de oven op 220°C.
- Meng de gekookte pasta onder de saus. Voeg de pancetta toe.
- Doe de pasta in een ovenschotel en zet vervolgens nog 10 minuten in de oven.
- Serveer met wat peterselie.
Reacties
Een reactie posten