Portugese custardtaartjes

Deze mini-taartjes zijn in een wip klaar en zijn super lekker. Ideaal als je indruk wilt maken op...iemand....of anders maak je ze gewoon voor jezelf! 

Voor 6 taartjes

1 vel bladerdeeg
kaneel
beetje gesmolten boter 

4 eidooiers
30gr custardpoeder (roompoeder, vanillepoeder...het spul om pudding mee te maken)
75gr suiker
200ml melk
150ml room

100gr suiker
scheutje water 

Hoe?
  • Verwarm je oven voor op 210°C. 
  • Snij het bladerdeeg in twee gelijke helften. Bestrooi 1 helft met kaneel en smeer de andere helft in met de gesmolten boter. 
  • Leg de beboterde kant op de met kaneel bestrooide kant en druk goed aan.
  • Rol het deeg nu op in een rolletje en snij er 6 gelijke delen van.
  • Rol elk deeltje uit tot een plat, rond schijfje en duw dit in een bakvorm voor muffins. 
  • Maak nu de custard:
  • Verwarm de melk en room samen met de suiker in een steelpannetje. Dit moet niet koken.
  • Meng de eidooiers met de custardpoeder.
  • Voeg een lepel van de warme melk aan de eidooiers toe en roer los.
  • Doe nu het eimengsel bij de warme melk en laat opkoken terwijl je continu roert. 
  • Zodra de custard is ingedikt, haal je hem van het vuur en verdeel je de warme custard over de zes deeg-vormpjes. 
  • Bak deze nu voor 20 minuten in de oven.
  • Laat de taartjes kort afkoelen voordat je ze uit de bakvorm haalt. 
  • Maak een karamel door 100gr suiker met een scheutje water te verhitten in een pan. 
  • Blijf erbij en roer niet in de karamel (je kan wat met de pan schudden.)
  • Zodra de karamel goudbruin is giet je hem over de custard-taartjes. 
  • Laat de karamel eerst afkoelen voordat je toetast! 




Reacties