Portugese custardtaartjes
Deze mini-taartjes zijn in een wip klaar en zijn super lekker. Ideaal als je indruk wilt maken op...iemand....of anders maak je ze gewoon voor jezelf!
Voor 6 taartjes
1 vel bladerdeeg
kaneel
beetje gesmolten boter
4 eidooiers
30gr custardpoeder (roompoeder, vanillepoeder...het spul om pudding mee te maken)
75gr suiker
200ml melk
150ml room
100gr suiker
scheutje water
Hoe?
- Verwarm je oven voor op 210°C.
- Snij het bladerdeeg in twee gelijke helften. Bestrooi 1 helft met kaneel en smeer de andere helft in met de gesmolten boter.
- Leg de beboterde kant op de met kaneel bestrooide kant en druk goed aan.
- Rol het deeg nu op in een rolletje en snij er 6 gelijke delen van.
- Rol elk deeltje uit tot een plat, rond schijfje en duw dit in een bakvorm voor muffins.
- Maak nu de custard:
- Verwarm de melk en room samen met de suiker in een steelpannetje. Dit moet niet koken.
- Meng de eidooiers met de custardpoeder.
- Voeg een lepel van de warme melk aan de eidooiers toe en roer los.
- Doe nu het eimengsel bij de warme melk en laat opkoken terwijl je continu roert.
- Zodra de custard is ingedikt, haal je hem van het vuur en verdeel je de warme custard over de zes deeg-vormpjes.
- Bak deze nu voor 20 minuten in de oven.
- Laat de taartjes kort afkoelen voordat je ze uit de bakvorm haalt.
- Maak een karamel door 100gr suiker met een scheutje water te verhitten in een pan.
- Blijf erbij en roer niet in de karamel (je kan wat met de pan schudden.)
- Zodra de karamel goudbruin is giet je hem over de custard-taartjes.
- Laat de karamel eerst afkoelen voordat je toetast!
Reacties
Een reactie posten