Rolcake

Wanneer je kind jarig is, lijkt het wel alsof je een miljoen keer zijn/haar verjaardag viert: een kinderfeestje, een feestje in de klas, een grote-mensen feestje, de dag zelf een feestje....Ik ben ondertussen wel uitgevierd! 

Deze rolcake in de vorm van slakjes (jah, dat was de bedoeling, Pinterest-mom you know) is gevuld met de nieuwe Philadelphia Cream Cheese met aardbeiensmaak. Dat was even makkelijk en werd evengoed gesmaakt door die kleine gastjes! 

Voor 16 slakjes aka 16 porties

150gr bloem
150gr suiker
snufje zout
1 theelepel bakpoeder
6 eieren

2x 200gr Philadelphia Cream Cheese (kies het smaakje wat jou lekker leek, wij kozen voor de aardbeien)
8 Kinder chocolades 
stukje witte rolfondant
eetbare marker
30gr pure chocolade

Hoe?

  • Verwarm de oven voor op 200°C. 
  • Neem een grote bakplaat en bedek met bakpapier. 
  • Klop de eieren samen met de suiker op tot een luchtige, bleke massa. 
  • Zeef de bloem, het bakpoeder en het zout er bij en schep voorzichtig om. 
  • Stort alles uit op de bakplaat en strijk mooi egaal. 
  • Bak de rolcake voor ongeveer 10 minuten in de oven. Omdat de cake zo dun is, is hij snel gaar dus let op! 
  • Wanneer de cake gaar is, haal je de bakplaat uit de oven en laat je de cake even afkoelen in de vorm.
  • Na ongeveer 5 minuten haal je de cake voorzichtig uit de oven. 
  • Nadat de cake is afgekoeld haal je het bakpapier eraf. 
  • Smeer de Philadelphia over de cake en rol voorzichtig op. (Tip: Hoe langer je de cake laat "rusten" hoe minder scheuren er in de cake komen). 
  • Snij de rolcake in dunne plakjes.
  • Smelt de chocolade. 
  • Breek de Kinder chocolade in kleine stukjes.
  • Rol de witte rolfondant uit en snij er kleine rondjes uit. Kleur er met de eetbare marker oogjes op.
  • Plak de Kinder chocolade met wat gesmolten chocolade op de cake, alsook de oogjes.
  • Spuit de rest van de gesmolten chocolade met een spuitzak en een klein spuitmondje over de cake. 
  • Aanvallen! 


Reacties