Suikerbrood

Een goei dosis suiker in de ochtend, da kan geen kwaad zeker? 

Voor 1 groot brood
500gr bloem
10gr zout
1 zakje droge gist
250ml lauwe melk
1 theelepel kaneel
1 ei
3 eetlepels gembersiroop
250gr parelsuiker
50gr gesmolten boter 
2 eetlepels kristalsuiker 

Hoe? 
  • Meng de droge gist met de lauwe melk en laat kort staan.
  • Doe bloem, zout, kaneel, het ei en de gembersiroop in een keukenrobot. 
  • Voeg de melk toe en laat minstens 10 minuten goed kneden. 
  • Neem een rechthoekige bakvorm en smeer deze in met gesmolten boter. 
  • Bestrooi de bakvorm met de kristalsuiker.
  • Meng de overige gesmolten boter samen met de parelsuiker en doe deze op het einde van de kneedtijd bij het deeg. 
  • Haal het deeg uit de machine, maak een mooi bolletje en laat 15 minuten onder een handdoek rijzen.
  • Sla het deeg na 15 minuten terug plat. Vorm tot een mooie lange vorm en doe het deeg in de bakvorm.
  • Laat vervolgens minstens een uur rijzen onder een handdoek.
  • Verwarm de oven voor op 200°C en bak het brood voor ongeveer 20 minuten in de oven.
  • Ontvorm direct nadat de baktijd verstreken is. 

Reacties

  1. waar kan je dat vinden gembersiroop of met wat kan je dat vervangen zou het graag allebij weten dank je voor de lekkere resepten doe zo voort

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gembersiroop is te vinden in de Albert Heijn of Jumbo bij de Oosterse voedingswaren. Je kan het gewoon ook weglaten.
    Bedankt voor het compliment

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten