Thaise kipballetjes met rijst

Een snelle "groene curry" met kipgehaktballetjes en rijst...op papier leek het een winnaar bij de kinderen.
Want welk kind houdt nu niet van gehaktballetjes? 
Rijst gaat er hier altijd goed in...worteltjes lukt ook wel meestal.
Maar helaas, de vermoeidheid van een drukke schoolweek, de groenige kleur van de saus en misschien het ietswat pikante nasmaakje vielen dik tegen. 
Dus kindjes kregen een boterham met choco en mama en papa hadden meer als genoeg! 

Voor 4 personen 
250gr kipgehakt
4 lenteuitjes
1 teentje knoflook
peper, zout & cayennepeper
scheutje olie

1 paksoi
2 wortels
250ml kokosmelk 
1 eetlepel groene currypasta 
sap van 1 limoen
handvol pindanootjes

2 builtjes basmatirijst 

Hoe? 
  • Kook de rijst zoals op de verpakking staat aangegeven.
  • Snij 2 lenteuitjes erg klein.
  • Pers het teentje knoflook uit.
  • Meng de knoflook en de lenteui samen met het zout, peper en cayennepeper onder het kipgehakt en rol kleine of minder kleine balletjes hiervan. 
  • Verhit de olie in een bakpan en bak de balletjes goudbruin.
  • Snij in tussentijd de paksoi, de wortels en de andere lente-uitjes in reepjes.
  • Haal de balletjes uit de pan en bak vervolgens de groenten aan.
  • Wanneer de groenten aagestoofd zijn voeg je de currypasta toe. 
  • Blus de pan met de kokosmelk en het sap van de limoen.
  • Voeg de balletjes terug toe en kruid indien nodig de saus nog met peper en zout.
  • Serveer de curry met wat pindanootjes en de basmatirijst.


Reacties