Varkenshaas met brie en cranberry-saus


Dit lekker stukje varkensvlees is gevuld met schijfjes romige brie en overgoten met een zoete cranberry-saus. Grote kans dat dit mijn Kerst-menu'tje wordt want het was echt een zalige combinatie! 

Voor 2 personen

1 eetlepel boter
250gr varkenshaas
100gr brie
20ml olie
1 eetlepel honing
1 theelepel gedroogde tijm
peper & zout

Voor de saus 
1 sjalot
50ml rode wijn
50ml water
2 eetlepels veenbessen-jam 
peper en zout

Hoe? 
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Smelt de boter in een anti-aanbakpan. 
  • Kruid de varkenshaas met peper en zout en bak de varkenshaas goudbruin. Het vlees hoeft nog niet gaar te zijn. 
  • Haal het vlees uit de pan en maak een aantal insneden. 
  • Snij de brie in schijfjes en doe elk schijfje in een insnede van het vlees. 
  • Meng de olie, honing en gedroogde tijm. 
  • Leg het vlees in een ovenschaal, doe de olie over het vlees en gaar het vlees ongeveer 10 minuten verder in de oven. 
  • Versnipper de sjalot en bak deze glazig in de bakpan waar je het vlees in hebt gebakken. 
  • Voeg de rode wijn en water toe en laat inkoken. 
  • Voeg als laatste de veenbessen toe en kruid de saus met peper en zout. 
  • Serveer het varkenshaasje met de cranberry-saus.

Reacties