Wokgerecht kip met perzik en cashew

Een snel wokgerecht op vrijdag is wel echt een must...want op vrijdag zitten we er allemaal wel een beetje door...

Voor 4 personen

300gr kipdijfilet reepjes
1 rode ui
1 rode paprika
1 blik gehalveerde perzikken + 50ml van siroop van perzikken
1 theelepel ras el hanout
1 theelepel harissa
1 eetlepel tomatenpuree
200ml ketjap manis
100ml water
50gr ongezouten cashewnoten
peper & zout
olie

Hoe?

  • Kook de rijst zoals op de verpakking aangegeven staat. 
  • Verhit wat olie in een wokpan
  • Bak de kipdijfilet reepjes goudbruin.
  • Snij intussen de paprika en rode ui in hapklare stukken en voeg toe aan de kip.
  • Kruid alles met de ras el hanout, peper en zout. 
  • Voeg de eetlepel tomatenpuree toe en laat kort stoven. 
  • Blus dan met de ketjap manis, water en siroop van de perzikken.
  • Snij de perzikken in stukjes en voeg toe aan het wokgerecht alsook de cashewnoten.
  • Kruid bij met de harissa en indien nodig, nog peper en zout.
  • Serveer met de rijst


Reacties