Banoffee pie

Als ik een stuk van deze taart eet, telt dat dan als één van mijn drie porties fruit per dag? 

Voor 1 taart van 24cm 

Voor het deeg
150gr bloem
1/2de ei 
snufje zout
4gr droge gist
1 eetlepel suiker
10gr boter
75ml lauw water 

Voor de vulling
1 blikje gecondenseerde melk
3 bananen 

Voor de afwerking
3 zakjes vanille suiker
100gr roomkaas
250ml slagroom
30gr chocolade
50gr suiker
15gr boter
 scheutje room

Hoe? 
  • Je moet voor deze taart een dag van te voren de gecondenseerde melk omtoveren tot een karamel. Dat doe je door het blikje gecondenseerde melk gesloten, helemaal ondergedompeld in water ongeveer 3u op een zacht vuur te laten koken. Haal daarna het blikje uit het water en laat het afkoelen. 

  • Start met het maken van je gistdeeg. Combineer alle ingrediënten in een keukenmachine en laat het deeg ongeveer 10 minuten kneden. 
  • Maak van het deeg een bolletje en laat het ongeveer 30 minuten rijzen. 
  • Verwarm de oven voor op 200°C. 
  • Smeer je bakvorm lichtjes in met boter. 
  • Rol het deeg uit en leg het in de bakvorm. Druk goed aan! Prik een aantal keer met een vork in de bodem. 
  • Doe over het deeg een bakpapier en giet in het bakpapier wat bakparels of droge rijst. 
  • Bak de bodem eerst 10 minuten "blind". Haal vervolgens de bakparels eruit en bak de bodem nog 10 minuten. 
  • Haal de taartbodem uit de bakvorm en laat helemaal afkoelen.
  • Wanneer de bodem is afgekoeld smeer je de inhoud van het blikje gecondenseerde melk over de bodem.
  • Snij de bananen in schijfjes en verdeel deze over de bodem. 
  • Klop de roomkaas samen met de vanille suiker en de slagroom op. Doe deze in een spuitzak en bedek de bananen met noppen slagroom.
  • Werk af met wat schilfers chocolade. 
  • Maak nog een karamel door de 50gr suiker met een klein scheutje water in een pan te laten smelten tot een goudbruine karamel. Blus met het klontje boter en vervolgens met de room. Haal van het vuur en laat afkoelen. 
  • Verdeel de karamel over de taart en val aan! 

Reacties