Gevulde Marokkaanse gehakt broodjes (batbots)

Deze Marokkaans geinspireerde gevulde broodjes zijn een lekker hapje als lunch of in de picknick mand. Niet dat het nu bepaald picknick weer is....

Je kan naar eigen wens de vulling veranderen. Ik koos voor gehakt en feta maar je kan gerust ook tonijn, of vega-gehakt gebruiken. 

Voor 12 stuks 

400gr bloem
5gr zout
7gr droge gist
150ml lauwe melk
200ml lauw water

250gr gemengd gehakt
1 paprika
1 ui
75gr feta
scheutje olie 
peper, zout, cayennepeper en knoflookpoeder 

Hoe?

  • Maak eerst het deeg. Combineer bloem, zout, gist, melk en water en kneed het deeg ongeveer 10 minuten. Laat het deeg vervolgens een klein uurtje rijzen. 
  • Terwijl het deeg rijst kan je de vulling maken. Bak het gemengd gehakt aan in wat olie. 
  • Versnipper de paprika en ui en voeg toe aan het gehakt.
  • Kruid de vulling grondig met peper, zout, cayennepeper en knoflookpoeder.
  • Laat de vulling afkoelen en verkruimel dan pas de feta erbij. 

  • Wanneer het deeg gerezen is, verdeel je het in 12 kleine balletjes. 
  • Rol een balletje uit. 
  • Doe een lepel vulling in het midden en vorm terug een balletje door het deeg dicht te knijpen over de vuling.
  • Rol nu voorzichtig het balletje uit tot een schijfje. Zorg dat je de vulling niet uit het deeg duwt.
  • Wanneer je alle balletjes gevuld hebt laat je de broodjes nog 10 minuten rusten.
  • Verhit een grillpan op hoog vuur en vet deze in met een klein laagje olie.
  • Bak de broodjes in de grillpan totdat ze goudbruin zijn aan beide kanten. 
  • Smakelijk!

Reacties

Een reactie posten