Peer-amandel cake

Mijn kinderen staan al sinds hun geboorte op belachelijke vroege uren op. Ik word daar echt ZOT van. Er is letterlijk maar één voordeel aan om in het weekend elke dag al om 6u30 beneden te zijn en dat is dat je gewoon heel veel tijd hebt.
Zo was deze peer-amandel cake met de left-overs uit een bijna-lege koelkast al om 9u klaar...

Echt het enige voordeel...



Voor 1 cake, diameter 21cm

125gr boter
100gr suiker
2 zakjes vanillesuiker
2 eieren
snufje zout
100gr amandelpoeder
60gr bloem
1 theelepel bakpoeder
2 peren
handvol amandelschilfers
poedersuiker

Hoe? 

  • Verwarm de oven voor op 180°C. 
  • Klop de boter samen met de suiker en de vanillesuiker luchtig. 
  • Voeg de eieren toe. 
  • Zeef de bloem en het bakpoeder bij de amandelpoeder.
  • Voeg vervolgens bloem, bakpoeder, zout en amandelpoeder toe aan de boter .
  • Vet een bakvorm in met wat boter en een beetje bloem. 
  • Doe het beslag in de bakvorm.
  • Schil de peren, snij in vieren en maak kleine insnedes op het oppervlakte van de peer.
  • Duw de stukken peer in het beslag en bak de cake voor ongeveer 40 minuten gaar.
  • Strooi de laatste 10 minuten een handvol amandelschilfers op de cake en laat meebakken.
  • Laat de cake afkoelen in de vorm. 
  • Werk af met poedersuiker. 


Reacties