Tiramisu taartjes

Biecht: ook bij mij gaat er regelmatig iets mis in de keuken! 

Het plan: een mooie, strakke chocolade rolcake met een mascarpone vulling 

Waar ging het fout?: Nou, na het afkoelen wou ik die lekkere cake van de handdoek afrollen en besmeren met die lekkere tiramisu vulling....Maar helaas, de cake bleek uiteindelijk te bestaan uit 20 stukken die van ze-leve-nooit nog op te rollen zou zijn. 

De oplossing: Vroeger zou ik alles gewoon rechtstreeks in de vuilbak gegooid hebben uit cholère. Maar dat is gewoon zonde. Dus stak ik uit de lange, dunne, niet op te rollen biscuit cirkeltjes. En maakte ik deze schattige tiramisu taartjes. Die by the way uitstekend smaakten! 

Dus daarom deel ik dit recept: omdat het niet altijd gaat zoals je wilt in het leven, maar dat je dan zeker niet moet opgeven, er kan nog altijd iets moois ontstaan! 

...en nu genoeg filosofie op m'n blog! 

Voor 8 taartjes 

Voor de biscuit
30gr cacaopoeder
30gr bloem
snufje zout
120gr chocolade
2 eetlepels zonnebloemolie
6 eieren
140gr suiker


Voor de vulling 
3 eierdooiers 
50gr suiker 
250gr mascarpone
200ml slagroom
scheutje amaretto naar smaak

Voor de afwerking
2 eetlepels cacaopoeder
8 maltezerballetjes 

Hoe?
  • Maak eerst de vulling: klop de eierdooiers samen met de suiker tot een luchtige massa. Voeg de mascarpone toe. 
  • Klop de slagroom op en spatel voorzichtig onder de mascarpone. Laat de vulling opstijven in de koelkast. 
  • Verwarm de oven voor op 180°C. 
  • Zeef bloem en cacaopoeder samen. 
  • Smelt de chocolade samen met de zonnebloemolie en laat afkoelen. 
  • Klop de 6 eiwitten op met het snufje zout. Voeg daarna 70gr suiker toe aan de eiwitten en klop tot stijve pieken. 
  • Klop daarna de 6 eierdooiers samen met de andere 70gr suiker. Voeg bij de opgeklopte eierdooiers de gesmolten chocolade en roer voorzichtig om.
  • Spatel dan de eiwitten erbij en als laatste de bloem en cacaopoeder.
  • Roer niet teveel in het mengsel.
  • Stort het beslag uit op een bakplaat met bakpapier en strijk dun uit.
  • Bak de cake ongeveer 10 minuten en laat dan afkoelen. 
  • Duw er met een ronde vorm 16 cirkels uit. 
  • Doe de vulling in een spuitzak en spuit op 8 cirkels een mooie laag vulling. 
  • Leg er een tweede cirkel cake op en werk af met cacaopoeder, een toefje vulling en een maltezerballetje.
  • Bewaar in de koelkast totdat je aanvalt!


Reacties