Zachte pudding broodjes met crumble

BAM! 
Dat is pas een ontbijt zeg! 
Een zacht, zoet broodje gevuld met pudding en afgewerkt met een crumble topping. 
Ik beloof je: geen honger tot aan de lunch....
Wel 2kg dikker op de weegschaal #sorrynotsorry 

Voor 12 stuks 

Voor het deeg
500gr bloem
11gr gist
1 theelepel zout
100gr suiker
2 pakjes vanillesuiker 
70gr roompoeder 
40gr boter
2 eieren
240ml lauwe melk 

Voor de pudding 
700ml melk
75gr suiker
2 pakjes vanillesuiker
75gr roompoeder (custardpoeder, poeder voor kookpudding,...)
200ml slagroom

Voor de crumble
75gr suiker
75gr koude boter
125gr bloem 
1 eetlepel aardbeienconfituur

Hoe? 
  • Maak eerst het deeg door alle ingrediënten samen te kneden met de hand of in een Kitchen Aid. Je bent toch wel snel een kwartier aan het kneden totdat je een zeer zacht en glad deeg hebt. 
  • Laat het deeg een uur afgedekt rijzen. 
  • Ondertussen maak je de pudding: verwarm de melk samen met de suikers. Los de roompoeder op in een scheutje koude melk.
  • Wanneer de melk kookt, voeg je het roompoedermengsel toe en laat je het geheel al roerend goed doorkoken.
  • Stort de pudding uit in een schaal en laat afgedekt afkoelen. 
  • Maak de crumble door suiker, boter en bloem samen te kneden. 
  • Wanneer de rijstijd voorbij is, verdeel je het deeg in bolletjes van 75gr. Laat deze bolletjes op een bakplaat nogmaals 45 minuten rijzen. 
  • Smeer ze na het rijzen lichtjes in met aardbeienconfituur.
  • Verwarm de oven voor op 180°C. 
  • Bestrooi de broodjes met de crumble en bak ze vervolgens 25 minuten in een voorverwarmde oven.
  • Laat afkoelen op een rooster. 
  • Klop de slagroom op en spatel deze onder de pudding. 
  • Snij de broodjes door wanneer ze koud zijn. 
  • Spuit met behulp van een spuitzak een dikke laag pudding op de broodjes en dek terug af met de deksel van je broodje. 
  • Bestrooi voor serveren met poedersuiker. 

Reacties