Chocolade poke cake

Een poke-cake is essentie een gewone cake waar je gaten in prikt om vervolgens je topping over uit te smeren. De gaten in je cake zorgen er voor dat de topping in de cake dringt wat de cake nog malser maakt! 
Afgewerkt met een laagje Nutella-slagroom maakt deze cake wel behoorlijke decadent! 

Voor 12 porties

Voor de cake
2 eieren
100gr suiker
1 zakje vanille suiker 
snufje zout
125gr yoghurt
90ml zonnebloemolie
20gr cacaopoeder
110gr bloem
1 theelepel bakpoeder


Voor de topping
250ml melk
40gr boter
100gr chocolade
50gr bruine suiker
40gr bloem


Voor de Nutella slagroom
120ml room
1 zakje vanille suiker
2 eetlepels Nutella
handvol chocoladedruppels

Hoe?
  • Maak eerst het beslag voor de cake. Klop de eieren los met de suiker, vanille suiker en zout. 
  • Voeg de yoghurt en olie toe en daarna de cacaopoeder, bloem en bakpoeder. 
  • Neem een vierkante ovenschaal, vet deze in en stort het cakebeslag uit in de bakvorm.
  • Verwarm de oven voor op 180°C en bak de cake voor ongeveer 20min totdat deze gaar is.
  • Laat in de vorm afkoelen. 
  • Doe alle ingrediĆ«nten voor de topping in een steelpannetje. 
  • Verwarm de topping en blijf roeren totdat je een gebonden ganache hebt. 
  • Steek in de cake ongeveer 20 gaten van ongeveer 1cm in de cake. 
  • Giet de ganache over de cake en strijk uit. 
  • Klop de room op samen met de vanille suiker. 
  • Voeg de Nutella bij de slagroom. 
  • Strijk de slagroom uit over de cake en werk af met handvol chocoladedruppels.
  • Laat de cake eerst een aantal uren opstijven in de koelkast voor te serveren. 

Reacties

  1. Deze cake ziet er superlekker uit en niet moeilijk te maken. Ik probeer dit recept zeker eens uit.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten