Gevulde kip-broodjes
Een dag vrij hebben betekent voor mij rommelen in de keuken. Thaise kippensoep, een kersencake en deze gevulde kipbroodjes waren het resultaat.
Voor 6 stuks
Voor het deeg
250gr bloem
6gr gist
35gr suiker
4gr zout
40ml olie
150ml lauw water
Voor de vulling
125gr kipfilet
1/2de ui
1/2de rode paprika
1/2de courgette
75gr kruidenroomkaas
50gr crème fraiche
6 zongedroogde tomaten
handvol gemalen kaas
peper, zout, paprikapoeder, currypoeder en cayennepeper
Hoe?
- Meng voor het deeg de droge gist met het lauwe water.
- Doe bloem, suiker, zout en olie in een mengkom en voeg het water toe. Kneed het deeg ongeveer 10 minuten. Laat het deeg een uur rijzen onder een theedoek.
- Maak ondertussen de vulling. Snij de groenten in kleine stukken alsook de kipfilet.
- Bak de groenten en de kipfilet aan in een koekenpan en kruid voldoende met de kruiden.
- Voeg de roomkaas en crème fraiche toe en laat de vulling afkoelen.
- Maak na het rijzen 6 bolletjes deeg.
- Duw met je vingers een breed kuiltje in het deeg en leg op een bakplaat met bakpapier.
- Doe in het kuiltje een lepel vulling.
- Doe dit voor alle bolletjes.
- Strooi wat gemalen kaas op de broodjes en duw een zongedroogd tomaatje in de vulling.
- Laat de broodjes nogmaals 45 minuten rijzen onder een theedoek.
- Verwarm de oven op 190°C voor en bak de broodjes ongeveer 15 minuten goudbruin.
- Laat kort afkoelen!
- Te verorberen warm of koud!
Reacties
Een reactie posten