Gevulde kip-broodjes

Een dag vrij hebben betekent voor mij rommelen in de keuken. Thaise kippensoep, een kersencake en deze gevulde kipbroodjes waren het resultaat. 

Voor 6 stuks 

Voor het deeg
250gr bloem
6gr gist
35gr suiker
4gr zout
40ml olie
150ml lauw water

Voor de vulling
125gr kipfilet
1/2de ui
1/2de rode paprika
1/2de courgette
75gr kruidenroomkaas
50gr crème fraiche 
6 zongedroogde tomaten
handvol gemalen kaas
peper, zout, paprikapoeder, currypoeder en cayennepeper

Hoe? 

  • Meng voor het deeg de droge gist met het lauwe water. 
  • Doe bloem, suiker, zout en olie in een mengkom en voeg het water toe. Kneed het deeg ongeveer 10 minuten. Laat het deeg een uur rijzen onder een theedoek. 
  • Maak ondertussen de vulling. Snij de groenten in kleine stukken alsook de kipfilet. 
  • Bak de groenten en de kipfilet aan in een koekenpan en kruid voldoende met de kruiden. 
  • Voeg de roomkaas en crème fraiche toe en laat de vulling afkoelen. 
  • Maak na het rijzen 6 bolletjes deeg. 
  • Duw met je vingers een breed kuiltje in het deeg en leg op een bakplaat met bakpapier. 
  • Doe in het kuiltje een lepel vulling. 
  • Doe dit voor alle bolletjes. 
  • Strooi wat gemalen kaas op de broodjes en duw een zongedroogd tomaatje in de vulling.
  • Laat de broodjes nogmaals 45 minuten rijzen onder een theedoek. 
  • Verwarm de oven op 190°C voor en bak de broodjes ongeveer 15 minuten goudbruin. 
  • Laat kort afkoelen!
  • Te verorberen warm of koud!


    Reacties