Kaas-broodjes

Brood bakken kan voor sommigen vrij intimiderend over komen en daardoor wagen ze zich er niet aan. Voor mij is het bijna een soort van therapeutische ervaring: van eenvoudige ingrediënten "iets" maken. Als dat "iets" dan ook nog mega-lekker is dan is het dubbel geluk!


Deze gevulde kaas-broodjes zijn echt poepsimpel om te maken, er kan bijna niets mis gaan. Je kan met de vulling naar hartelust variëren en ze smaken helemaal top bij een warme kom soep! 


Voor 8 stuks

Voor het deeg
250gr bloem
4gr zout
10gr suiker
50ml zonnebloemolie
5gr droge gist 
150ml lauw water 

Voor de vulling
2 uien 
1 eetlepel kruidenboter
2 eetlepels roomkaas 
100gr gemalen kaas
handvol peterselie
peper, zout en knoflookpoeder 

Hoe?

  • Los de gist op in het lauwe water.
  • Meng alle andere ingrediënten voor het deeg samen en voeg als laatste het gist-water toe. 
  • Kneed het deeg voor 10 minuten. Dek het vervolgens af en laat een uur rijzen. 
  • Snij de uien in dunne ringen. 
  • Smelt de kruidenboter in een pan en bak de uiringen aan totdat ze zacht zijn geworden.
  • Haal van het vuur en voeg de roomkaas en gemalen kaas toe. 
  • Kruid af met de gehakte peterselie, peper, zout en knoflookpoeder. 
  • Nadat het deeg gerezen is, sla je de lucht eruit en verdeel je het deeg in 8 bolletjes.
  • Rol elk bolletje plat uit en leg op een bakplaat. 
  • Lepel wat van de vulling op elk broodje en werk af met wat overgebleven gemalen kaas. 
  • Laat nogmaals een half uur zo afgedekt rijzen.
  • Verwarm de oven voor op 200°C en bak de broodjes ongeveer 10 minuten.
  • Smakelijk. 



Reacties