Kersen crumble cake

Die pot kersen in de kelder bleef me maar aanstaren. Hij was eigenlijk bedoeld voor een prestigieus pavlova bak-experiment maar ik kwam er maar nooit aan toe....zoals zovele dingen in mijn momlife. Die pavlova zag er toch zo lekker uit, maar handig zou het niet zijn. Hij zou in één dag op moeten want pavlova's bewaren niet goed. Meenemen naar het werk zou ook zo een gedoe zijn...neen, die pavlova, het ging hem jammer genoeg niet worden.

Maar wat dan wel? Die kersen stonden daar maar, en ik had nog een zak crumble-deeg in de vriezer liggen. In combo met een standaard cake-recept leek me dat een match-made in heaven. 
Easy peasy dus deze kersen crumble cake!

Voor een springvorm van 24cm 

Voor het cakebeslag
190gr bloem
1 theelepel bakpoeder
snufje zout
190gr suiker
190gr boter
4 eieren 

Voor de kersenvulling
1 grote pot kersen in eigen sap
1 kaneelstokje
1 manderijn
2 eetlepels suiker
1 eetlepel maizena 

Voor de crumble
75gr suiker
75gr koude boter
125gr bloem 

Hoe? 
  • Doe de kersen met het sap in een steelpannetje. Snij de manderijn doormidden en voeg beide helften toe aan de kersen alsook het kaneelstokje en de suiker.
  • Laat de kersen ongeveer 10 minuten koken op een laag vuur.
  • Los de maizena op in een scheutje koud water en voeg toe aan de kersen. 
  • Laat het geheel doorkoken totdat je een gebonden kersenvulling bekomt. 
  • Laat de vulling afkoelen. 
  • Verwarm de oven voor op 180°C. 
  • Vet je bakvorm in met boter en bestrooi met wat bloem. 
  • Klop de boter voor het cakebeslag los en voeg de suiker toe. 
  • Klop luchtig op. 
  • Voeg dan de eieren één per één toe. 
  • Zeef als laatste de bloem, zout en bakpoeder erbij en stort het cakebeslag uit in de bakvorm. 
  • Maak de crumble door suiker, bloem en koude boter met elkaar te mengen. 
  • Verspreid de afgekoelde kersenvulling over het cakebeslag en verdeeld daarover als laatste de crumble.
  • Bak de cake minstens één uur in de oven (afhankelijk van je oven kan dit wat langer duren) totdat hij gaar is vanbinnen.
  • Laat afkoelen in de vorm. 
  • Smakelijk!


Reacties