Pompoensoep met bier

Manman, december is altijd zo een hectische maand hier in huis. 
Op mijn werk is het heel druk, en dan thuis zitten er twee stuiterende jongens op me te wachten.
Na de Sinterklaas-stress beginnen ze nu stilaan beiden de muren op te lopen van binnen te zitten. 
Leve de zomer en onze grote tuin! 

Combineer daar nog eens een zieke kleuter bij (lees: mega slaap tekort), en mijn humeur zit helemaal onder 0! 
Dus op deze blog geen kerstrecepten maar een stevige soep met de nodige dosis alcohol, because this mommy needs it!

Voor 2l soep

1 grote ui
1 rode paprika
2 stengels selderij 
2 teentjes knoflook
750gr pompoenblokjes
250ml wit bier
1 eetlepel bloem
1,5l groentenbouillion 
100gr spekblokjes
handvol peterselie
50gr gemalen cheddar
50ml room 
peper en zout

Hoe?

Bak in een grote soepketel de spekblokjes aan totdat ze goudbruin zijn.
Haal ze uit de pan.
Snij de ui, paprika en selderij in grove stukken en stoof ze aan in het vet van het spek. 
Voeg de teentjes knoflook toe en kruid met peper en zout en de eetlepel bloem. 
Blus met het witbier en laat 5 minuten inkoken.
Voeg de pompoenblokjes toe en de groentenbouillion. 
Laat de soep een half uur op een laag vuur koken zonder deksel. 
Mix de soep. 
Voeg de spekblokjes, cheddar, room en peterselie toe!
Schol!


Reacties