Appelbroodjes
Deze zachte broodjes hebben een romige vulling van appel en kaneel. Ze zijn door het brooddeeg niet mega-zoet en zijn dus ideaal als 4-uurtje of als ontbijt.
Voor 8 stuks
Voor het deeg
240gr boem
40gr roompoeder (custardpoeder, poeder voor vanille pudding te maken)
25gr suiker
30gr boter
125ml room
1 ei
snufje zout
6gr droge gist
Voor de vulling
3 appels
handvol rozijnen
2 eetlepels lichtbruine suiker
kaneel naar smaak
100ml water
1 eetlepel maïzena
Hoe?
- Maak eerst het deeg: Meng alle ingrediënten samen, liefst in een Kitchen Aid en kneed ongeveer 10 minuten totdat je een soepel deeg hebt.
- Laat het deeg afgedekt 1u rijzen.
- Maak de vulling: schil de appels en snij in kleine stukjes. Doe de appels in een steelpannetje samen met de suiker, het kaneel en het water. Stoof goed aan.
- Voeg de rozijnen toe aan de vulling.
- Wanneer de appels zacht zijn, voeg de maïzena toe en laat kort opkoken.
- Laat de vulling afkoelen.
- Neem het deeg uit de kom en sla de lucht eruit.
- Verdeel het deeg in 2 bollen en laat kort (15min) rusten onder een handdoek.
- Doe wat plantaardige olie op je handen (optionee) en rol één van de bollen uit tot een cirkel met een doorsnede van ongeveer 30cm.
- Snij de cirkel in 4 gelijke (pizza)-delen.
- Maak nu 2x3 insneden in elk deeg, evenwijdig aan de schuine zijden.
- Leg in het midden van het "pizza"-deel een grote lepel vulling.
- Vouw vervolgens één zijde naar het midden toe, over de vulling. Doe hetzelfde met de andere zijde.
- Vouw de onderkant van het deegstuk wat bij elkaar en leg op een bakplaat met bakpapier.
- Doe dit voor alle stukken uit de ene bol. Rol de andere bol uit en herhaal het proces.
- Dek de broodjes af met een handdoek en laat nogmaals 45 minuten rijzen.
- Verwarm de oven voor op 180°C en bak de broodjes 15 minuten in de oven.
- Laat ze kort afkoelen op een rekje en bestrooi voor serveren met poedersuiker
Reacties
Een reactie posten