Appelbroodjes

Deze zachte broodjes hebben een romige vulling van appel en kaneel. Ze zijn door het brooddeeg niet mega-zoet en zijn dus ideaal als 4-uurtje of als ontbijt. 

Voor 8 stuks

Voor het deeg
240gr boem
40gr roompoeder (custardpoeder, poeder voor vanille pudding te maken) 
25gr suiker 
30gr boter
125ml room
1 ei
snufje zout
6gr droge gist

Voor de vulling
3 appels
handvol rozijnen
2 eetlepels lichtbruine suiker 
kaneel naar smaak
100ml water
1 eetlepel maïzena

Hoe?

  • Maak eerst het deeg: Meng alle ingrediënten samen, liefst in een Kitchen Aid en kneed ongeveer 10 minuten totdat je een soepel deeg hebt. 
  • Laat het deeg afgedekt 1u rijzen. 
  • Maak de vulling: schil de appels en snij in kleine stukjes. Doe de appels in een steelpannetje samen met de suiker, het kaneel en het water. Stoof goed aan.
  • Voeg de rozijnen toe aan de vulling. 
  • Wanneer de appels zacht zijn, voeg de maïzena toe en laat kort opkoken. 
  • Laat de vulling afkoelen.
  • Neem het deeg uit de kom en sla de lucht eruit.
  • Verdeel het deeg in 2 bollen en laat kort (15min) rusten onder een handdoek. 
  • Doe wat plantaardige olie op je handen (optionee) en rol één van de bollen uit tot een cirkel met een doorsnede van ongeveer 30cm.
  • Snij de cirkel in 4 gelijke (pizza)-delen. 
  • Maak nu 2x3 insneden in elk deeg, evenwijdig aan de schuine zijden. 
  • Leg in het midden van het "pizza"-deel een grote lepel vulling. 
  • Vouw vervolgens één zijde naar het midden toe, over de vulling. Doe hetzelfde met de andere zijde. 
  • Vouw de onderkant van het deegstuk wat bij elkaar en leg op een bakplaat met bakpapier.
  • Doe dit voor alle stukken uit de ene bol. Rol de andere bol uit en herhaal het proces.
  • Dek de broodjes af met een handdoek en laat nogmaals 45 minuten rijzen.
  • Verwarm de oven voor op 180°C en bak de broodjes 15 minuten in de oven.
  • Laat ze kort afkoelen op een rekje en bestrooi voor serveren met poedersuiker



Reacties