Chocolate chip & peanut butter cookies

Een koekje hier
Een koekje daar...
Gelukkig Nieuwjaar 😂

Voor 16 koekjes

180gr bloem
1 theelepel bakpoeder
150gr boter
100gr lichtbruine suiker
1 ei
snufje zout
80gr pindakaas
50gr chocolade druppels 

Voor de ganache
75gr pure chocolade
1 theelepel boter 
40ml room

Hoe? 

  • Klop de boter samen met de suiker los. 
  • Voeg het ei en de pindakaas toe. 
  • Meng vervolgens de droge ingrediënten onder het botermengsel. 
  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Doe een bakpapiertje op een bakplaat en lepel het koekjesdeeg op de bakplaat. De hoopjes mogen vrij kort tegen elkaar, de koekjes drijven niet veel uit. 
  • Bak de koekjes ongeveer 12 minuten en laat ze afkoelen op een rooster. 
  • Verwarm voor de ganache de chocolade, boter en room in een steelpannetje en laat smelten.
  • Dip de afgekoelde koekjes in de chocolade en laat op een bakpapier op een koele plaats stollen.
  • Smullen maar! 


Reacties