Crumble-koek met pudding

Verwar deze koekjes niet met de beroemde Limburgse "knobbelkesvlaai" waar je trouwens hier het recept voor kan terugvinden. 

Deze koekjes bestaan uit een laagje crumble bovenop een dun laagje pudding met als bodem een krokant koekjesdeeg. Ideaal voor mee te nemen als 10 uurtje, of 12 uurtje, of 16 uurtje,....

Voor 15 stuks (bakvorm van 24 x 24cm) 

Voor het deeg 
150gr boter
100gr kristalsuiker
1 eidooier
270gr bloem
1 theelepel bakpoeder

2 eetlepels lichtbruine bastardsuiker

Voor de pudding
40gr roompoeder of custardpoeder voor vanillepudding te maken
375ml melk
3 eetlepels suiker 

Hoe? 

  • Maak eerst de pudding zodat deze voldoende kan afkoelen. Los de roompoeder op in een scheutje melk. Verhit de rest van de melk samen met de suiker tot kookpunt.
  • Voeg het roompoeder-mengsel toe en roer voldoende. Laat de pudding kort opkoken en stort uit in een ovenschaal om te laten afkoelen. 
  • Klop voor het deeg de boter samen los met de kristalsuiker. 
  • Voeg de eidooier toe en zeef de bloem en bakpoeder erbij.
  • Kneed goed samen tot een samenhangend deeg. 
  • Verwarm de oven voor op 180°C en leg een bakpapier in een vierkante bakvorm. 
  • Neem 2/3de van het deeg en druk dit op de bodem van de bakvorm plat. 
  • Meng de lichtbruine bastardsuiker bij de overige 1/3de van het deeg en verkruimel tot een crumble.
  • Doe de pudding over de bodem in de bakvorm en dek af met de crumble.
  • Bak de koek ongeveer 35 minuten in de oven.
  • Laat daarna nog enkele uren afkoelen in de koelkast voor serveren! 




Reacties