Gin & lime cheesecake

Alcohol in een cheesecake, dat is echt ene voltreffer!
Ik maak er niet veel woorden aan vuil en geef jullie gewoon dit über-lekker recept mee!

Voor 10 porties (springvorm van 22cm)

Voor de bodem
150gr speculaaskoekjes
50gr gesmolten boter

Voor de vulling
300gr roomkaas
200ml slagroom
4 gelatineblaadjes
100gr suiker
sap en zeste van 2 limoenen
50ml gin 

Hoe?
  • Verwarm de oven voor op 180°C. Neem een springvorm en bedek de bodem met een bakpapier.
  • Verkruimel de speculaaskoekjes en meng de kruimels met de gesmolten boter en meng goed.
  • Druk de kruimels op de bodem van de springvorm en bak de bodem 10 minuten in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen! 
  • Doe de gelatine blaadjes in koud water.
  • Verhit de sap en de zeste van de limoenen in een klein steelpannetje. 
  • Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg ze bij het limoensap. 
  • Doe ook de gin bij het limoensap. Laat afkoelen terwijl je verder doet.
  • Meng de roomkaas met de suiker.
  • Klop de slagroom op.
  • Doe het limoensap bij de roomkaas en meng goed. 
  • Schep voorzichtig de opgeklopte slagroom onder de roomkaas. 
  • Doe de vulling over de bodem en laat de taart ongeveer 3u opstijven. 
  • Snij voorzichtig de randen los van de taart en ontvorm.
  • Versier indien gewenst de taart nog met schijfjes limoen en citroen.
Santé



Reacties