Panpizza

Deze snelle versie voor huisgemaakte pizza's maak je zonder gist deeg maar met zelfrijzende bloem en bak je gauw aan in een pan in plaats van in de oven.
Combineer met een zomerse salade met tomaat en mozzarella en geniet ervan in het eerste lente zonnetje! 

Voor 4 personen (2 grote pizza's) 

Voor de salade
80gr rucola
handvol kerstomaten
2 trostomaten
1 teentje knoflook
1 bol mozzarella
1 citroen
2 eetlepels (rode) pesto
handvol basilicum blaadjes
scheutje balsamico azijn
peper
zout 
olijfolie

Voor de pizza
400gr zelfrijzende bloem
150ml lauw water
1 theelepel zout
1 eetlepel olijfolie

1/2de blik gepelde tomaten
scheutje balsamicoazijn
teentje knoflook
peper
zout 

100gr salami
1 bol mozzarella
50gr parmezaanse kaas
1 rode chilipeper

Hoe? 

  • Maak eerst de salade: snij de tomaten grof in stukken. Meng ze met peper, zout, balsamico azijn, olijfolie en de uitgeperste knoflook. 
  • Doe de aangemaakte tomaten onder de rucola. Scheur de mozzarella in stukjes en meng met de pesto. Voeg voorzichtig bij de salade.
  • Dresseer de salade met de basilicum blaadjes, het sap van een halve citroen. Zet apart. 
  • Meng voor het pizzadeeg de zelfrijzende bloem met het zout, de olijfolie en het water.
  • Kneed kort en verdeel in 2 stukken.
  • Rol beiden stukken deeg met voldoende bloem uit. 
  • Verhit 2 anti-kleefpannen op het vuur. Zet ook de grill van je oven aan. 
  • Doe een scheutje olie in de pan. 
  • Leg de pizzabodems in de pan. Maak vervolgens de tomatensaus door de gepelde tomaten te mixen in een handmixer met een teentje knoflook, peper, zout en de balsamicoazijn.
  • Verspreid, terwijl de bodems in de pan bakken, de tomatensaus uit op de bodem.
  • Voeg stukjes mozzarella toe en bestrooi met parmezaanse kaas.
  • Werk af met de salami en fijngehakte chilipeper.
  • Zet de pizza's nu, in de pan, voor 5 minuten onder een warme grill totdat de kaas is gesmolten.
  • Haal voorzichtig uit de pan en snij in stukken.
  • Serveer de pizza met de salade.

Reacties