In de bakkerij- Bladerdeeg

Zo, vandaag neem ik jullie voor het eerst mee naar mijn bak-les! In september 2014 ben ik begonnen aan een 3-jarige opleiding brood- en banketbakkerij via avondschool. Praktisch gezien houdt dit in dat ik elke woensdagavond van 18u45-22u vertoef in een professionele bakkerij (met echte coole bakkerij-apparaten en een gigantische oven) en dat ik samen met 12 andere gelukkigen zalige dingen uit bloem en water tover. De eerste maanden zijn we vooral bezig geweest met brood en aanverwanten. Nu verhuizen we stilaan naar patisserie. Het leven kan slechter zijn hè. 
 
De laatste weken zijn we intens bezig geweest met bladerdeeg. Eerst bladerdeeg met gist, voor croissants en worstenbroodjes te maken, nu het standaard bladerdeeg, voor tompoezen etc. Vorige week hebben we ongeveer 18kg bladerdeeg gemaakt wat we gisterenavond hebben omgetoverd tot heerlijke snoeperijen. Hier alvast een paar voorbeeldjes:
 
1. Horentjes (gevuld met banketbakkersroom)
 

 
                                                                        
 
  2. Tompoezen of glaceé
 
 
 
 
 
 
3. Vidée-kommetjes (rarara wat de pot vanavond schaft?)
 
 
 
4. Carré confituur
 
  

5. Abrikozenflappen

 
 
Jullie zien het al, geen tekort aan suiker en boter bij ons voor de rest van de week! Maar oh zo slecht voor de lijn hihi...Ik probeer altijd de recepten die ik leer in kleinere portie ook thuis te oefenen (want op het einde van het schooljaar is er natuurlijk ook een examen). Dus waarschijnlijk zien jullie binnenkort wel een receptje voor één van deze lekkernijen tevoorschijn komen. Dus blijf zeker mijn blog checken! 

 
                                                                                                       

Reacties

  1. Ben niet zo'n taartenfan, maar tompoeskes zijn wel mijn favoriet!! Hmmm!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ben niet zo'n taartenfan, maar tompoeskes zijn wel mijn favoriet!! Hmmm!!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten