Snelle spaghetti salami

Ja hoor, ik hoor je denken: `nog een pasta-recept???`. Ik beloof plechtig dat ik ook andere recepten buiten pasta ga posten, maar zo is het leven nu eenmaal, wij eten veel pasta. En waarom ook niet: Je kan er eindeloos mee variĆ«ren en het is meestal super snel klaar. Ideaal voor tijdens de werkweek. 

Ook dit recept is klaar op de tijd dat het kost om je spaghetti te koken. Het is alvast een pak gezonder dan een afhaal maaltijd + er zitten toch weer wat groentjes in zoals een heerlijke venkel. Laat die venkel je alsjeblieft niet afschrikken. Het geeft een lichte en frisse toets aan het gerecht, zonder een te sterke anijssmaak achter te laten. Als je het echt niet ziet zitten (wat wel zonde zou zijn), kan je hem altijd vervangen door een courgette. 
(Mijn excuses voor de slechte foto maar deze mama had honger als een paard)

Wat heb je nodig (voor 4 personen):

300gr spaghetti
Een stuk salami van ongeveer 200gr (als je liever van pittig houdt, kan je gerust een chorizo gebruiken)
2 blikjes tomatenblokjes
2 venkels
1 teentje knoflook
peper
zout
1 theelepel suiker
parmezaanse kaas

Hoe doe je het:

Kook je pasta gaar in licht gezouten water. Snij de salami in dunne plakjes. Bak aan in een grote pan. Snij ook de venkels in zeer  dunne plakjes en voeg bij de salami. Pers het teentje knoflook uit over de salami en venkel. Laat even stoven. Voeg de tomatenblokjes toe, laat 10 minuten pruttelen. Kruid de saus met peper, zout en een beetje suiker. Voeg je pasta toe.
Serveer met veel (!) geraspte parmezaanse kaas.
Smakelijk!
 

Reacties